Inundaţiile au distrus România: case distruse, familii întregi izolare, drumuri închise. Nu scăpăm nici azi de ploi şi vijelii

Nicu Stan, Ozana Mazilu 20.06.2021, 10:35
Inundaţiile au distrus România: case distruse, familii întregi izolare, drumuri închise. Nu scăpăm nici azi de ploi şi vijelii

Inundaţiile au distrus România: case distruse, familii întregi izolare, drumuri închise. Nu scăpăm nici azi de ploi şi vijelii. Unde va mai ploua astăzi, conform ANM, vedeți în rândurile de mai jos.

Inundațiile au făcut ravagii în țară. Gospodării inundat, poduri rupete și oameni izolați de viituri. Cum va fi vremea azi, 20 iunie 2021

Inundaţiile au distrus România: case distruse, familii întregi izolare, drumuri închise. Veștile proaste sunt că nu scăpăm nici azi de ploi şi vijelii, după cum anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Ploile abundente din ultimele zile fac în continuare pagube însemnate în județele din Moldova. Astfel, două drumuri judeţene din Vrancea au fost blocate, după ce râul Putna a ieşit din matcă şi a inundat carosabilul. De asemenea, 20 de gospodării au fost inundate. În plus, în Neamț, mai multe familii au fost izolate de apele crescute, care au distrus un pod.

Inundatiile au facut ravagi in tara
Inundatiile au facut ravagi in tara

Ploaia a făcut ravagii în Moldova

„20 de gospodării sunt inundate la Bilieşti, iar DJ 204D este blocat de apele revărsate. Alte zece curţi sunt inundate la Mirceşti, tot din cauza apelor râului Putna. De asemenea, la Coza, mai multe gospodării au fost inundate, iar la Nereju, DJ 205D, este blocat din cauza creşterii râului Zăbala”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Pârvu.

De asemenea, drumul care face legătura între Focşani şi Suraia este blocat de apă la Bilieşti, în zonă fiind, de asemenea, inundate multe case.

Oameni izolați de ape

De altfel, în Vrancea este în vigoare o avertizare meteo de ploi abundente până la ora 23,00. În județul Neamț, patru familii din localitatea Neguleşti, comuna Piatra Şoimului, au rămas izolate după ce podeţul peste pârâul Iapa a fost luat de viituri. Este vorba 7 persoane, între care un bărbat de 80 de ani şi un bebeluş.

„Persoanele izolate nu au solicitat asistenţă medicală. Pompierii, cu ajutorul autospecialei de intervenţie şi salvare de la înălţime, au trecut pe malul drept al pârâului Iapa şi au dus pâine şi lapte praf. Toate persoanele izolate au refuzat evacuarea din gospodării”, a declarat locotenentul Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Avertizări ANM valabile până mâine, 21 iunie

Pe de altă parte, codul galben și codul portocaliu emise de ANM ieri sunt în continuare valabile până la data de 21.06.2021. Astfel, în Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei, nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali se vor înregistra înnorări temporar accentuate. În aceste zone va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor căpăta caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 de litri pe metrul pătrat și mai ales în jumătatea de vest a Moldovei, pe suprafețe mai mici, 50…60 de litri pe metrul pătrat. În restul țării cerul va fi variabil și doar pe arii restrânse vor fi fenomene specifice instabilității atmosferice, în special după-amiaza și seara. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 30 de grade Celsius, mai ridicate în Câmpia de Vest.

Cum va fi vremea în București

În Capitală vremea se va încălzi ușor, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu ploi și descărcări electrice, în special după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în medie, de 10-15 litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-17 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe