Înlocuitorul lui Erling Haaland are cancer. Sebastien Haller a costat 35 de milioane de euro și nu a jucat niciun meci la Borussia Dortmund

Sorin Barbu 19.07.2022, 11:40
Înlocuitorul lui Erling Haaland are cancer. Sebastien Haller a costat 35 de milioane de euro și nu a jucat niciun meci la Borussia Dortmund

Conducătorii și fanii formației Borussia Dortmund sunt în stare de șoc. Au aflat că atacantul pe care au plătit în această vară 35 de milioane de euro este foarte bolnav și are cancer testicular. Jucătorul a fost adus de la Ajax și nu a apucat să joace niciun meci pentru formația din Bundesliga.

Sebastien Haller a aflat că are cancer și a plecat din cantonamentul echipei din Dortmund

Conducătorii formației Borussia Dortmund au încercat să cheltuie „cu cap” cele 60 de milioane de euro pe care le-au încasat după ce l-au vândut pe Erling Haaland la Manchester City. L-au adus pe talentatul Karim Adeyemi, un fotbalist cu mamă din România, pe care au plătit 38 de milioane de euro, dar și pe Sebastien Haller de la Ajax cu 35 de milioane de euro.

Cu Haller sunt probleme mari. Fotbalistul african a acuzat dureri la antrenamentul de luni și după un set complex de analize s-a aflat că are cancer testicular. „Încă de când s-a trezit, dimineață, Sebastien nu era bine. Totuși, s-a antrenat. După pregătire, simptomele au devenit mai puternice”, a explicat tehnicianul Edin Terzic.

Jucătorul ivorian a părăsit cantonamentul și a fost internat la o clinică privată.

„Vestea a căzut ca un șoc pentru Sebastien și pentru noi. Întreaga familie BVB îi urează sănătate și recuperare totală, cât mai curând”, au fost cuvintele directorului sportiv Sebastian Kehl.

În Bundesliga, în ultima perioadă, s-au mai înregistrat două cazuri asemănătoare: Marco Richter (24 de ani), atacantul Herthei Berlin, și Timo Baumgartl (26), fundașul central al lui Union Berlin.

Jucătorii privesc totuși cu încredere această problemă. Au exemplul lui Yeray Alvarez, jucătorul lui Athletic Bilbao care a învins acest tip de cancer și acum își continuă cariera fără emoții. A aflat teribila vestă în decembrie 2015, dar s-a operat și după 46 de zile s-a întors pe teren. În 2017, medicii i-au spus că are din nou cancer, dar după tratamentul de chimioterapie s-a întors la echipă. A jucat din nou în anul 2018 chiar de „Ziua Mondială contra cancerului”. În vara anului 2019, fotbalistul spaniol a semnat un contract pe șapte ani cu trupa din Bilbao.

Urmăriți Impact.ro și pe