Un fotbalist cu mamă româncă, nominalizat la trofeul Golden Boy. Cine e marele favorit

Andrei Cezar 15.10.2021, 17:58
Un fotbalist cu mamă româncă, nominalizat la trofeul Golden Boy. Cine e marele favorit

Un fotbalist cu mamă româncă ar putea fi câștigătorul trofeului Golden Boy de anul acesta. Este vorba de jucătorul german Karim Adeyemi, care a evoluat și în partida contra României de la Hamburg. Trofeul Golden Boy este acordat celui mai bun tânăr fotbalist al anului.

Karim Adeyemi, fotbalistul cu mamă româncă, ar putea câștiga trofeul Golden Boy

Karim Adeyemi are 19 ani și este născut dintr-o mamă româncă și tată nigerian. El evoluează la echipa austriacă RB Salzburg, iar recent a debutat la naționala Germaniei cu gol, împotriva Islandei. Atacatul a jucat și în partida contra României de la Hamburg, încheiată cu scorul de 2-1 pentru nemți, fiind introdus de Hansi Flick pe parcursul celei de-a doua reprize. Adeyemi a fost inclus pe lista celor 20 de fotbaliști care se luptă pentru trofeul Golden Boy, râvnit de toți tinerii jucători.

Premiul acordat de cotidianul ”Tuttosport” an de an are deja o istorie frumoasă. La prima ediție, în 2003, cel care a câștigat trofeul a fost Rafael van der Vaart, iar ulterior și l-au trecut în palmares englezul Wayne Rooney, argentinianul Lionel Messi, spaniolii Cesc Fabregas şi Isco Alarcon, sau atacantul francez Kylian Mbappe, potrivit Agerpres.

În acest an, principalul favorit la câștigarea trofeului Golden Boy este spaniolul Pedri (18 ani), jucător al echipei FC Barcelona. Recent, Pedri a semnat un nou contract cu clubul catalan și are o clauză de reziliere record: un miliard de euro.

Karim Adeyemi, nominalizat la trofeul Golden Boy
Karim Adeyemi, nominalizat la trofeul Golden Boy

Karim Adeyemi a refuzat să joace pentru naționala României

Salzburg l-a transferat pe Adeyemi în 2018, de la juniorii lui Unterhaching, în schimbul sumei de 3,35 miliaone de euro. El a jucat pentru formația austriacă în 66 de partide, înscriind 21 de golrui și oferind 17 pase decisive. În acest sezon, atacantul a evoluat și în două meciuri din grupele Champions League și a înscris o ”dublă” în întâlnirea cu Lille, scor 2-1.

Mirel Rădoi a declarat, înaintea partidei cu Germania din preliminariile Campionatului Modial 2022, că jucăroul cu origini românești ar fi putut evolua pentru naționala țării noastre, însă a refuzat.

Nu știu dacă și-ar fi dorit. Din informațiile pe care le am, s-a încercat să se ia legătura și ar fi refuzat. Nu s-ar fi ajuns foarte aproape, dar cineva din jurul lui sau din familie ar fi refuzat.

De când sunt eu, sunt 7 cazuri în care diverși jucători au refuzat să vină doar pentru că erau deja selecționați la naționale U16, U17, U18 ale altor țări – Austria, Germania – și au refuzat să vină la naționala României. E un caz, dacă nu mă înșel, în care un jucător a vrut să vină la U21, dar asta după ce a refuzat să vină la două naționale, U17 și U18, iar eu am refuzat să-l mai chem la naționala de tineret”, a spus selecționerul, înaintea meciului cu Germania.

Karim Adeyemi are o cotă de piață de 20 de milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Urmăriți Impact.ro și pe