Erling Haaland a fost prezentat oficial de echipa Manchester City. Ziua specială în care starul norvegian a semnat contractul

Sorin Barbu 13.06.2022, 16:06

Erling Haaland a fost prezentat oficial de Manchester City și a și semnat contractul. Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care acum 22 de ani, tatăl fotbalistului a devenit fotbalistul „cetățenilor”. Transferul a costat „doar” 60 de milioane de euro, plus un bonus de 15 milioane de euro, dar cifrele totale ale afacerii sunt amețitoare.

Erling Haaland este noul jucător al lui Manchester City. Pep Guardiola a fost cel care și-a dorit cel mai mult acest transfer

Erling Haaland a fost prezentat oficial la Manchester City. Cele două părți au anunțat încă de acum câteva săptămâni că au ajuns la un acord, dar semnarea actelor și fotografiile cu tricoul au tot fost amânate. Acum s-a aflat și motivul. Evenimentul oficial a fost programat în ziua în care acum 22 de ani, tatăl fotbalistului, Alfie, a semnat cu gruparea din Manchester, care atunci era foarte departe de strălucirea și posibilitățile financiare de acum.

„Este o zi cu care mă mândresc. Şi familia mea la fel. Mi-a plăcut să văd meciurile lui Manchester City în ultimele sezoane. Nu ai cum să nu admiri stilul lor de joc. Au multe ocazii, ceea ce este perfect pentru un jucător ca mine.

Sunt foarte mulţi jucători de clasă mondială în echipă şi Pep este unul dintre cei mai mari manageri din istorie. Sunt în locul potrivit să-mi împlinesc ambiţiile. Vreau să înscriu, să câştig trofee şi să devin un fotbalist mai bun. Sunt sigur că pot face asta aici. Este o mutare perfectă pentru mine”, a spus Haaland, pentru site-ul oficial al clubului.

Transferul lui Erling Haaland nu a costat foarte mult, dacă facem o comparație cu sumele care sunt plătite în acest moment în fotbalul european. Manchester City a activat clauza de 60 de milioane de euro, a trimis banii în cont, iar cei de la Borussia Dortmund nu au avut ce să facă. În plus, gruparea britanică va mai plăti încă 15 milioane în funcție de performanțele jucătorului.

Atacantul de 21 de ani a semnat un contract pe cinci ani și a fost foarte tare dorit de antrenorul Pep Guardiola, după prestațiile excelente la gruparea germană: 86 de goluri în 89 de meciuri.

Fotbalistul a mai jucat la Molde FK, Red Bull Salzburg şi Dortmund are 21 de selecţii la echipa naţională, iar fanii îl așteaptă să devină cel mai bun marcator al formației engleze. În urma acestui transfer, atacantul norvegian va intra în top cinci cei mai bine plătiți jucători din lume. Salariul lui este de 3,3 milioane de euro pe lună, asta înseamnă că va primi 77 de euro pentru fiecare minut la formația care a câștigat titlul în Premier League.

În plus, Alf-Inge Haaland, tatăl atacantului, va încasa 30 de milioane de euro, urmând ca alte 50 de milioane de euro să ajungă la firma de impresariat care a intermediat afacerea, care până recent i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat pe 30 aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe