Ingredientul secret pe care să-l pui în cafea. De acum înainte poți renunța la zahăr

Stan Filon, Mihai Ianoși 31.05.2023, 15:26
Ingredientul secret pe care să-l pui în cafea. De acum înainte poți renunța la zahăr

Mulți dintre noi au încercat să prepare acasă cafeaua perfectă. Aceasta ar trebui să aibă un gust fenomenal, să reușească să ne trezească, dar să fie și utilă pentru organismul nostru. Cu toții am încercat rețete cu smântână, cu lapte normal, cu lapte condensat, cu ulei de cocos, dar ceva lipsește. Ei bine, o variantă câștigătoare ar putea fi cafeaua cu scorțișoară. Vedeți în rândurile de mai jos ce beneficii are!

Ingredientul secret pe care să-l pui în cafea

Cafeaua cu scorțișoară este o adevărată binecuvântare și dacă nu ați încercat-o până acum, trebuie să vă faceți timp pentru a vă delecta cu o astfel de cafea. Rețeta este una simplă, dar extrem de gustoasă. În plus, are proprietăți la care nici nu v-ați fi gândit.

Crește antioxidanții

Cafeaua cu scorțișoară crește antioxidanții din corp. Aceștia sunt de obicei asociați cu fructe și alte alimente, însă și scorțișoara conține o cantitate surprinzătoare de antioxidanți vindecători. Scorțișoara este un condiment bun pentru dietă datorită conținutului său ridicat de antioxidanți. O lingurita de scorțișoară conține la fel de mulți antioxidanți cât o jumătate de cană de afine, unul dintre cele mai bogate alimente antioxidante.

Ingredientul secret pe care sa-l pui in cafea. De acum inainte poti renunta la zahar
Ingredientul secret pe care sa-l pui in cafea. De acum inainte poti renunta la zahar

Te scapă de kilogramele în plus

Dacă obișnuiești să servești ceva dulce alături de cafea de dimineață, poate un corn sau un croissant, ei bine acum nu mai ai nevoie. Dacă adaugi o jumătate de linguriță de scorțișoară în cafea ta, vei avea parte de o dulceață aparte, sănătoasă. o astfel de cafea te va ajuta să pierzi în greutate, deoarece scorțișoara aduce beneficii întregului organism prin încetinirea creșterii glicemiei după masă, îmbunătățirea eficacității insulinei a organismului și prevenirea și calmarea inflamației în țesuturi și articulații.

Este plină de vitamine și nutrienți

Dacă vei bea cafeaua cu scorțișoară, vei primi 4 grame de fibre, 68% din manganul necesar zilnic, 8% din calciul zilnic, 4% din fierul zilnic și 3% din doza zilnică de vitamina K.

Îți pune creierul la treabă

Cafeaua cu scorțioșoară este perfectă, mai ales dimineața. Să vă explicăm de ce! În timp ce cofeina din cafeau are rolul de a-ți trezi creierul, adăugarea de scorțișoară în cană va îmbunătăți procesarea cognitivă a creierului și va stimula complet funcționarea acestuia. Așadar, nu ai nimic de pierdut, ci doar de câștigat, dacă bei cafea cu scorțișoară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...