Dieta cu miere și scorțișoară. Păreri pro și contra de la cei care au încercat-o

Emanuela Pană 07.03.2021, 20:48
Dieta cu miere și scorțișoară. Păreri pro și contra de la cei care au încercat-o

Dieta cu miere și scorțișoară a devenit tot mai populară în ultimii ani, deoarece promite scăderea în greutate cu până la 2 kilograme într-o săptămână, fără a-ți modifica regimul alimentar. Părerile sunt pro și contra, iar în timp ce unii susțin că asocierea mierii de albine cu scorțișoara reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a slăbi, alții contestă efectele benefice ale acestei diete. Mai multe detalii, în continuare.

Dieta cu miere și scorțișoară

Ai probleme cu greutatea? Dacă răspundul e da, îți recomandăm una dintre cele mai sănătoase diete: dieta cu miere și scorțișoară. Pofta de dulce va dispărea și, odată cu ea, și kilogramele în plus. În plus, vei avea nevoie de foarte puține ingrediente, care sunt, de altfel, la îndemâna oricui. Un alt avantaj îl constituie faptul că poți pierde până la 2 kilograme pe săptămână fără să fie nevoie să îți modifici planul alimentar.

Dieta cu miere și scorțișoară. Ingrediente:

 • o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră (ceylon);
 • o linguriţă de miere naturală;
 • o cană cu apă (250 ml).

Mod de preparare:

Se pune scorțișoara într-un vas, se adaugă cana cu apă fierbinte și se lasă la opărit 15 minute. După ce amestecul s-a răcit, se adaugă mierea. Se consumă prima jumătate de cană de amestec dimineața, iar cealaltă jumătate seara, cu aproximativ 30 de minute înainte de a lua masa sau a te culca.

Dieta cu miere și scorțișoară duce la accelerarea metabolismului și, implicit, la arderea mai eficientă a caloriilor. Se știe deja că mierea este unul dintre cele mai sănătoase produse alimentare, iar scorțișoara este un condiment extrem de apreciat, mai ales pentru faptul că se poate transforma într-un adevărat aliat în curele de slăbire.

Folosite separat, cele două ingrediente principale care stau la baza acestei diete au proprietăți uimitoare, datorită multitudinii de nutrienţi pe care le conţine fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi.

Citește și: Dieta cu iaurt – păreri pro și contra. Cât poți slăbi dacă o ții cum trebuie

Ce spun cei care au încercat-o

Adepții acestei cure de slăbire susțin că scorțișoara aduce numeroase beneficii organismului nostru, accelerând metabolismul și ajutând la reducerea grăsimii corporale. Mai mult, acest condiment scade apetitul și nevoia de dulce.

Dieta cu miere și scorțișoară. Păreri pro și contra
Dieta cu miere și scorțișoară. Păreri pro și contra

Folosită în ceai sau cafea, scorțișoara diminuează pofta de mâncare. În plus, acest condiment, originar din Caraibe, te ajută să scapi de celulită.

Iată care sunt principalele beneficii ale scorțișoarei:

 • Detoxifiază organismul și elimină bacteriile, ciupercile și paraziții din tractul digestiv;
 • Ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge;
 • Reglează nivelul insulinei din sânge;
 • Oferă un sentiment de sațietate, scăpându-te de poftele alimentare.

În ceea ce privește beneficiile consumului de miere, printre acestea se numără:

 • Conținutul ridicat de vitamine și minerale, care ajută la creșterea nivelului de energie din corpul nostru;
 • Slăbește în mod natural poftele alimentare;
 • Ajută la accelerarea metabolismului și determină corpul să ardă mai repede grăsimile;
 • Mierea are un indice glicemic mai mic decât zahărul, ceea ce înseamnă că este absorbită progresiv și treptat de organism;
 • Conține enzime și antioxidanți, benefice pentru sănătate;
 • Porivit studiilor, pacienții diabetici care consumă miere înregistrează în mod regulat o scădere semnificativă a nivelurilor de trigliceride și colesterol.

După cum aminteam și mai sus, dieta cu miere și scorțișoară este una controversată, deoarece părerile privind eficiența sa sunt împărțite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI