Ultima oră. Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano. MAE confirmă șapte români printre persoanele decedate. Video

Ana Anitoiu 04.10.2021, 11:19
Ultima oră. Un avion românesc s-a prăbuşit lângă Milano. MAE confirmă șapte români printre persoanele decedate. Video

Un avion s-a prăbuşit lângă Milano, duminică după-amiază. Aeronava ce ar fi fost înmatriculată în România a căzut peste o clădire rezidenţială.

Doi români au murit după prăbușirea avionului

Update luni, 4 octombrie 2021, ora 11:00. Reprezentanții din Ministerul Afacerilor Externe au emis un comunicat oficial în această dimineață, prin care au transmis informații cu privire la cei 7 cetățeni români, care se aflau la bordul avionului în momentul producerii accidentului. Se pare că printre victimele accidentului aviatic se numără români care au și alte cetățenii. Pentru moment, Consulatul României la Milano nu a primit solicitări pentru sprijin în cadrul acestui incident, însă continuă să dialogheze cu autoritățile locale pentru a identificat identitatea victimelor și cauzele producerii accidentului.

În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii). Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident. Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, se arată în comunicatul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Update duminică, 3 octombrie 2021, ora 18:59. Pilotul român care a decedat ar fi Dan Petrescu, în vârstă de 30 de ani. El avea și cetățenie germană, potrivit corriere.it.

Printre cele șapte persoane care au murit împreună cu el, toți străini, s-ar număra și un cetățean francez de 65 de ani născut în România.

Update duminică, 3 octombrie 2021, ora 18:32. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat că în urma prăbușirii avionului au murit doi români cu dublă cetățenie.

”Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis MAE.

În acest moment se intervine pentru a recupera trupurile neînsuflețite ale victimelor accidentului aviatic.

Avionul a izbucnit în flăcări

Avionul privat, un Pilatus PC12 cu un singur propulsor, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Olbia, Sardinia. Însă, s-ar fi prăbușit după ce ar fi parcurs 4/5 mile, în zona via Marignano, lângă terminalul San Donato al liniei de metrou 3, la 13.09.

Clădirea pe care a lovit-o aeronava a izbucnit în flăcări. În imobil nu se aflau persoane. Este vorba despre un loc aflat în renovare, folosit pentru birouri și parcare a autobuzelor, lângă stația de metrou San Donato.

Ce au spus martorii la prăbușirea avionului

La fața locului numeroase echipaje de pompieri, polițiști și carabinieri. Martorii au descris imagini îngrozitoare de pe locul accidentului. Rămășițele aeronavei sunt împrăștiate pe o zonă mare în jurul punctului în care s-a prăbușit.

”Avea un motor în flăcări, s-a prăbușit”, ”Avionul avea un motor aprins și a coborât, nu s-au văzut manevre, ci doar s-a prăbușit”, ”Am auzit un avion care era pe punctul de a cădea, cu motoarele care s-au oprit. Apoi am simțit geamurile tremurând și, ca în filme, m-am dus la fereastră și am văzut o coloană de fum ridicându-se”, au spus unii martori. 

”Am auzit mai întâi o bubuitură venind de sus. Apoi am auzit o explozie, arăta ca o bombă și pământul tremura”, a adăugat proprietarul unei pizzerii ce se află în apropierea locului în care s-a produs tragedia.

La bordul avionului ar fi fost și un copil

La bordul aeronavei private s-ar fi aflat opt persoane, printre care s-ar număra și un copil. În urma prăbușirii avionului nu există supraviețuitori.

Cei 7 pasageri și pilotul, care ar fi de naționalitate română conform publicației italiene La Stampa, au murit. Din primele informații, pasagerii ar putea fi francezi.

Autoritățile din România nu au confirmat încă dacă pilotul avionului ce s-a prăbușit în Italia este român și nici dacă aeronava este înmatriculată în țară.

Însă, conform istoricului de zbor al avionului disponibil online, acesta a efectuat un zbor de la București la Milano joi, 30 septembrie, cu doar câteva zile înainte de tragedie.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FxD2m6sUOpM&fbclid=IwAR1M_4rQ3X08iKltlMZo5Xc702tLcM7sygnPoRetRp9cmCDZddhtqOLjjUk

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...