Incendiu la Institutul ”Marius Nasta”: degajare de fum, pacienții vor fi relocați. Ce spune Raed Arafat

Alexandru Râmnic 21.02.2021, 23:31
Incendiu la Institutul ”Marius Nasta”: degajare de fum, pacienții vor fi relocați. Ce spune Raed Arafat

Panică generală duminică seara, la institutul Marius Nasta din București, aflat în prima linie a luptei împotriva Covid-19. A existat un incendiu care a produs o degajare de fum la generatorul instituției. Deși oficialii s-au ferit să pronunțe cuvântul ”incendiu”, de teama unui nou scandal după episoadele Piatra Neamț și ”Matei Balș”, pare destul de clar că acesta a avut loc.

Incendiu la Institutul Marius Nasta. Pacienții nu au fost răniți

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi (5 dintre aceştia fiind intubaţi) care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se observă degajare de fum şi se fac verificări pentru indetificarea focarului, Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”, au comunicat cei de la ISU București, după intervenție.

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, a afirmat la Digi 24 că a fost vorba, de fapt, de un generator care a scos fum după o pană de curent. Acesta s-a ferit să vorbească despre secția ATI sau despre un eventual incendiu. Raed Arafat a fost cel care a spus că incediul a fost anunțat, dar că probabil a fost stins înainte de venirea echipelor de intervenție. ”Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment”, a explicat șeful DSU.

Beatrice Mahler, directorul institutului de Pneumoftiziologie  Marius Nasta, a fost cea care a vorbit despre incendiu, dând detaliile exacte. „Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun. A fost un incident care s-a produs la generatorul unității mobile, cu o flamă deschisa. Pacienții sunt în afara oricărui pericol”, a spus Mahler.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandru Râmnic
Sunt absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, 2005. În prezent, sunt coordonator content la Impact.ro. În trecut, am fost redactor, social...