Doi ani de imunitate după vaccinul anti-covid-19? Care sunt condiţiile

Ana Anitoiu 17.02.2021, 16:30
Doi ani de imunitate după vaccinul anti-covid-19? Care sunt condiţiile

Doi ani de imunitate după vaccinul anti-covid-19? Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat ce trebuie să facă fiecare persoană ca să își crească rezistența propriului organism, în urma imunizării împotriva noului coronavirus.

Doi ani de imunitate după vaccinul anti-covid-19? Explicația dată de Beatrice Mahler

Potrivit managerul Institutului “Marius Nasta” din Bucureşti, producătorii vaccinurilor anti-Covid se aşteaptă ca imunitatea după administrarea serului să dureze până la doi ani. Însă, un răspuns cert în acest sens va fi dat în acest an. Deocamdată, se cunoaște un alt termen până la care persoanele vaccinate au imunitate împotriva coronavirusului.

“Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioadă. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se așteaptă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2”, a spus Beatrice Mahler, la Digi 24.

Doi ani de imunitate dupa vaccinul anti-covid-19? Care sunt conditiile
O persoana, imediat dupa vaccinare

Care sunt condițiile pentru a căpăta imunitate pe o perioadă lungă de timp, după vaccinul anti-COVID-19

Pe de altă parte, medicul Beatrice Mahler a atras atenția că persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 au capacitatea de a influența imunitatea pe care o capătă. Dacă îndeplinesc trei condiții, acestea pot căpăta suficienți anticorpi împotriva noului coronavirus. Cei care ignoră aceste lucruri ar putea avea parte de surprize neplăcute.

”Trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi. Atunci când corpul nostru se află în echilibru și avem viață echilibrată – odihnă, stres redus, alimentaţie sănătoasă – sistemul imunitar are capacitatea să răspundă la vaccinurile care au fost administrate și au capacitatea să producă anticorpi în cantitate suficientă. Altfel, putem să primim vaccinul, dar capacitatea organismului nostru de a răspunde să fie diminuată. Este foarte important stilul de viață pe care-l avem”, a explicat medicul Beatrice Mahler.

Uniunea Europeană ar putea da undă verde unui nou vaccin anti-COVID-19

Uniunea Europeană ar putea da undă verde unui nou vaccin anti-COVID-19, după cum a anunțat, marți, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). O decizie în acest sens ar putea fi dată în luna martie. Acest vaccin ar fi cel de-al patrulea autorizat în UE, după Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

“EMA a primit cerere de autorizare de punere pe piaţă a vaccinului contra COVID-19 dezvoltat de Janssen-Cilag International N.V. Ar putea emite o părere la mijlocul lui martie, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficienţă, siguranţă şi calitate a vaccinului să fie suficient de complete şi convingătoare”, a transmis EMA.

Câți români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de imunizare în România, a anunțat, marți, câți români s-au infectat cu noul coronavirus după prima doză de vaccin. Aceste persoane nu s-au mai prezentat la rapel. Doctorul și-a spus și opinia cu privire la acest număr. Mai multe detalii, AICI!

”Sunt circa 3.500 – 3.600 de persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 după prima doză. Este, de altfel, principalul motiv pentru care aceste persoane nu s-au prezentat la doza de rapel, aşa cum erau programate în platformă”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Urmăriți Impact.ro și pe