Incendiu devastator la un spital covid din Ucraina. De vină ar fi un angajat al secției ATI

Stan Filon 29.12.2021, 17:59
Incendiu devastator la un spital covid din Ucraina. De vină ar fi un angajat al secției ATI

Incendiu devastator într-o secție de coronavirus a unui spital din Ucraina! Trei pacienți internați pe secția de ATI și-au pierdut viața, iar autoritățile au ajuns la concluzia că de vină ar fi un angajat al spitalului, care ar fi aprins o lumânare la căpătâiul unui pacient care trăgea să moară.

Incendiu devastator la un spital de coronavirus din Ucraina

S-a dat alarma în Ucraina, după ce un incendiu devastator a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a spitalului covid din localitatea Cosău, spital de suport covid. Pompierii au sosit de urgență la fața locului, însă incendiul ardea cu flacără deschisă. Trei pacienși nu au mai putut fi salvași, fiind mistuiți de flăcări.

Potrivit autorităților din domeniu, incendiul ar fi fost provocat de un angajat al spitalului, care a vrut să ajute un pacient să treacă pe lumea cealaltă cu lumină, așa cum cere datina. Acesta a aprins o lumânare, marţi seara, pentru un pacient decedat recent. A fost suficient pentru a determina aprinderea imediată a echipamentelor medicale din încăperea în care funcţionau cinci concentratoare de oxigen.

Incendiu devastator la un spital de coronavirus din Ucraina
Incendiu devastator la un spital de coronavirus din Ucraina

Trei persoane au decedat

„Ignorarea legilor elementare ale fizicii şi a regulilor de securitate a dus la pierderi ireparabile”, au deplâns într-un comunicat serviciile de salvare. Trei oameni, între care doi pacienţi, au murit în incendiul declanşat la parterul clădirii. Autoritățile încă nu au precizat cine este cea de-a treia victimă, dacă este pacient sau angajat al spitalului. Nici despre angajatul care a aprins lumânarea nu se știe exct ce s-a întâmplat cu el, dacă a supraviețuit incendiului și dacă da, cum va fi tras la răspundere.

Astfel de tragedii au avut loc și în România, chiar la secții de ATI de la spitale de coronavirus. Cel mai grav incendiu a avut loc la Spitalul din patra Neamț, unde și-au pierdut viața 10 pacienți. Procurorii Parchetului General au pus sub acuzare zece persoane, printre care şase au îndeplinit succesiv funcţia de manager interimar de spital, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul incendiului din 2020 de la spitalul din Neamţ. De asemenea, a fost pus sub acuzare şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...