EXCLUSIV

În plină grevă generală în școli, vedetele au emoții mari pentru copiii lor. Raluca Moianu și Raluca Guslicov din Trăsniții dau bani grei pe meditații EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 07.06.2023, 08:40

Raluca Moianu și Raluca Guslicov au mari emoții pentru copiii lor, absolvenți de liceu în 2023. Din cauza grevei profesorilor, care pare fără sfârșit, examenele pentru Bacalaureat și pentru facultate încă nu au fost anunțate. Celebrele mame ne-au vorbit, exclusiv pentru Impact.ro, despre haosul din învățământul românesc.

La ce facultate dă Mara Ilinca, fiica Ralucăi Moianu

Raluca Moianu, fosta prezentatoare a emisiunii „Iartă-mă!” (TVR), are mari emoții pentru fiica ei, Mara Ilinca Ancuța (18 ani), care recent a absolvit Liceul I.L. Caragiale, din București, și care dorește să devină studentă la Drept: ”Vrea să se facă avocat, notar sau procuror, magistrat, nu vrea să plece din țară, ca alți tineri”, ne spunea Raluca, la majoratul fiicei sale.

Inițial, Mara și-a dorit să dea examen la Medicină, în amintirea tatălui ei, Mario Ancuța, care s-a stins din viață în urmă cu cinci ani, și care fusese medic stomatolog, dar, între timp, ea și-a dat seama că meseria de avocat i s-ar potrivi mai bine. În dreptul fotografiei cu Mara, din curtea liceului, postată pe contul de Facebook, Raluca Moianu nota, cu emoție, pe data de 25 mai: ”Ultimul clopoţel. Succes, my precious!”.

Raluca și fiul ei
Raluca și fiul ei

Raluca Moianu, despre greva profesorilor: ”Copiii simt această presiune, nu au nicio vină”

Raluca Moianu ne-a vorbit cu îngrijorare, în exclusivitate pentru Impact.ro, despre această perioadă, în care examenele copiilor bat la ușă, în timp ce greva profesorilor continuă pe perioadă nedeterminată: ”Sper să se ajungă la un rezultat al negocierilor, care să permită susținerea examenului de Bacalaureat, la timpul programat.

Copiii simt această presiune suplimentară si ei nu au nicio vină. Mara se pregăteşte în continuare și își dorește să se poată prezenta la admiterea pentru facultate, în luna iulie, așa cum era planificat”.

Cât plătește actrița Raluca Guslicov pe meditațiile fiului ei, Marc, care vrea să dea la Politehnică

Raluca Guslicov are doi băieți, Adrian Ralf Savu (20 de ani) și Marc Cristian Savu (18 ani). Mezinul familiei a încheiat cu brio ultimul an de liceu, la festivitatea de acum câteva zile fiind prezentă și celebra actriță din serialul ”Trăsniții” (Prima TV).

Raluca Guslicov ne-a dezvăluit ce planuri de viitor are Marc, la ce facultate se va înscrie, după examenul de Bacalaureat: ”Încă este greva profesorilor, nu se știe nimic, nu știm când urmează examenele pentru Bacalaureat și pentru facultate.

El a optat pentru Politehnică, la Inginerie medicală sau Biotehnologie. Până la examene, fiul meu se pregătește intens, face meditații la română, la biologie și la matematică. O ședință de o oră și jumătate costă 150 de lei, cam astea sunt prețurile”, ne-a spus Raluca Guslicov, pentru Impact.ro.

Citește și Dragnea aruncă scena politică în aer. Dezvăluiri neașteptate făcute în direct, la TV: „Greva profesorilor s-a născut din… ”!

Greva profesorilor continuă. Cadrele didactice cer mărirea salariilor

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, ne declara, pentru Impact.ro, înainte de declanșarea grevei din învățământ: „Pretențiile noastre sunt clare și anunțate de ceva vreme, nu de ieri sau de azi.

E normal să existe pretenții, la adresa corpului profesoral, dar pentru asta trebuie să existe și o salarizare corespunzătoare. Iar asta înseamnă 4.000 de lei salariul unui profesor debutant și 7.500 – 7.600 de lei, pentru un coleg care se apropie de vârsta pensionarii!”.

Citește și Profesorii vor continua greva și săptămâna viitoare. „Nu ne-ați convins”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...