Dragnea aruncă scena politică în aer. Dezvăluiri neașteptate făcute în direct, la TV: „Greva profesorilor s-a născut din… ”

Corina Oprea 05.06.2023, 09:50
Dragnea aruncă scena politică în aer. Dezvăluiri neașteptate făcute în direct, la TV: „Greva profesorilor s-a născut din… ”

Greva profesorilor continuă și nu sunt semne că lucrurile vor reveni la normal prea curând. Liviu Dragnea a vorbit și el despre acest subiect și a punctat problemele cu care se confruntă sistemul educativ. Fostul lider politic a spus care crede că sunt vinovații pentru această situație, făcând acuzații grave la adresa autorităților.

Liviu Dragnea acuză dur autoritățile

În contextul grevei naționale și a zvonurilor că mișcarea ar fi fost comandată de anumite servicii, Liviu Dragnea a făcut o serie de declarații extrem de controversate. Fostul lider al PSD susține că nu a fost nevoie de nicio influență, pentru că profesorii au toate motivele să protesteze și să nu mai intre la cursuri.

Dragnea le înțelege nemulțumirea cadrelor didactice și este de părere că sistemul de educație se va prăbuși treptat, iar educația elevilor ar fi deja în colaps.

„Nu. Greva profesorilor s-a născut din acumularea nervozității, sărăciei în care au început să se zbată profesorii, dar nu a fost implicat niciun serviciu aici, că nu e nevoie, profesorii o duc foarte greu.

Sistemul de educație, încet, dar sigur, se prăbușește. La orice grevă elevii suferă. Da, sunt puse sub semnul întrebării examenele. Dar nu cumva toată educația elevilor din România este distrusă?”, a spus Liviu Dragnea.

Fostul lider PSD spune că sunt motive mari de îngrijorare în ceea ce privește educația copiilor. De altfel, consideră că profesorii nu mai pot veni la catedră și nu pot să își facă meseria cu drag, în condițiile în care acasă simt cât de grea este sărăcia.

„Modul în care este educat copilul este destul de scăzut acum pentru că profesorii nu mai sunt în situația în care să fie dedicați trup și suflet pentru că nu ai cum să fii dedicat când te duci acasă și vezi frigiderul gol”, a mai spus fostul șef al PSD.

Replică dură pentru Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea a afirmat, în spațiul public, faptul că el ar fi viitor şef al SRI. În acest context, Sorin Grindeanu nu s-a putut abține și a făcut declarații despre cele spuse de fostul lider politic. Acesta l-a atacat și a făcut declarații răutăcioase, ceea ce a stârnit nemulțumirea fostului șef al PSD.

„Eu am refuzat să răspund la ceea ce … şi am văzut că spune. Am un singur comentariu, deşi colegii mă vor certa că răspund, să ştiţi că e jenant pentru un fost preşedinte PSD să aibă asemenea declaraţii sau asemenea poziţii. Efectiv îmi este milă de el”, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Liviu Dragnea i-a dat o replică dură lui Sorin Grindeanu. Fostul lider politic i-a cerut să nu îi mai plângă lui de milă, ci să aibă grijă de problemele sale, pe motiv că acestea nu ar fi deloc puține.

„Măi, Sorine, să îți fie milă de tine și de oamenii pe care îi chinui și firmele pe care le-ai distrus, nu de mine care te-am făcut ce ești”, a spus fostul președinte PSD la Realitatea PLUS.

Urmăriți Impact.ro și pe