În ce condiții ar fi închiși, de fapt, frații Tate. „Sunt prietenii mei”

Mihnea Tălău 25.01.2023, 13:19
În ce condiții ar fi închiși, de fapt, frații Tate. „Sunt prietenii mei”

Frații Andrew și Tristan Tate au fost scoși din arest, miercuri dimineață, și duși la sediul DIICOT, alături de una dintre presupusele lor complice, fosta polițistă. Ei vor fi audiați și vor asista la perchezițiile informatice.

Scoși din arest pentru analiza dispozitivelor electronice

Cei doi sunt acuzați de infracțiuni extrem de grave, de la constituire de grup de crimă organizată până la trafic de persoane și viol.

Ei spun că sunt nevinovați, nu au încredere în justiția din România și au fost arestați pentru a le fi confiscate bunurile.

”Nu au nicio dovadă, încearcă să-mi fure mașinile, banii și de aceea sunt în închisoare!”, a spus Tristan Tate când a fost coborât din duba poliției.

În cursul zilei, anchetatorii vor analiza mai multe dispozitive electronice ale acestora, mai precis laptopuri, tablete și telefoane pe care ar putea exista imagini și mesaje relevante pentru dosar. Importante sunt și imaginile de pe cele 16 camere de supraveghere instalate la vila fraților Tate și pe care aceștia le-ar fi putut folosi pentru a le monitoriza pe tinerele care realizau conținut pornografic.

Fratii Tate
Fratii Tate

Frații Tate nemulțumiți de condițiile din închisoare

Cei doi frați au fost arestați la București pe 29 decembrie sub acuzația de trafic de persoane, viol și constituire a unui grup de crimă organizată. În data de 20 ianuarie, Tribunalul București a decis ca aceștia să rămână în arest până pe 27 februarie. Ei spun că sunt nemulțumiți de condițiile din închisoare.

În primul său „email din detenție”, Andrew Tate le-a scris fanilor despre condițiile din arest: ”Închis într-o celulă fără lumină. Gândacii, păduchii și ploșnițele de pat sunt singurii mei prieteni noaptea”.

Procurorii DIICOT au instituit sechestru pe averea fraţilor Tate, respectiv pe 10 imobile case şi terenuri şi pe 15 autoturisme de lux: trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare mașini şi ceasuri de lux, dar şi mai multe sume de bani, în valoare totală de aproximativ 18 milioane lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...