Imaginea surprinsă pe Vârful Omu care îți taie respirația. A devenit virală în câteva secunde: „Sigur e Planeta Pământ?”

Stan Filon, Cătălina Burghelea 30.04.2023, 18:02

O imagine surprinsă pe Vârful Omul s-a viralizat în mediul online! Oamenii au rămas șocați să vadă câtă frumusețe a putut să surprindă autorul într-o singură fotografie. Mulți s-au întrebat dacă fotografia respectivă chiar a fost făcută pe Pământ sau … în spațiu.

Imaginea surprinsă pe Vârful Omu care îți taie respirația

România este o țară foarte frumoasă. Are câmpii frumoase, dealuri spectaculoase și munți magnifici. O fotografie a făcut acum vâlvă pe Internet. Oamenii au rămas fără răsuflare când au văzut-o. Este de o frumusețe rară. Mulți s-au întrebat dacă chiar a fost făcută pe pământ.

Ei bine, aceasta chiar a fost făcută pe Pământ, mai exact pe Vârful Omu. Cel care a surprins frumusețea naturii a fost un angajat al Stației Meteo de la Vârful Omu, Radu Manta. La peste 2.000 de metri altitudine, iarna încă nu și-a spus ultimul cuvânt, după cum se poate vedea în fotografia respectivă. Peisajul este încă de iarnă autentică. Fotografia a surprins un moment al zilei foarte urmărit de turiști, care la munte poate fi cu adevărat spectaculos: apusul pe Vârful Omu.

Imaginea surprinsa pe Varful Omu care iti taie respiratia
Imaginea surprinsa pe Varful Omu care iti taie respiratia

„Mă simțeam ca fiind singurul om pe Pământ”

„Am trăit și eu așa ceva, și alt peisaj, de ziceai cumva că sunt din vată pe băț sau ursuleți din plus (vara…) de îmi venea să mă arunc pe ei. Hipnotizată”, „Chiar și-așa! Ireal de frumos cadrul!! Mulțumim”, „Îmi aduc aminte de un așa moment fiind în Godeanu. Mă simțeam ca fiind singurul om pe Pământ”, „Superb! Sigur e Planeta Pământ? Mulțumesc!”, „Remember! Vârful Omul, este foarte frumos și vara, și iarna”. Sunt doar câteva dintre mesajele postate la fotografia respectivă.

Stația Meteo de la Vârful Omu au fost efectuate primele observații meteorologice, în urmă cu aproape un secol, în anul 1927. Un deceniu mai târziu este înființat un birou specializat în cadrul căruia lucrau 3 observatori, transmițând datele prin radio la fiecare oră, către Institutul Meteorologic Central.

Stația Meteo se află la o altitudine de 2.505 metri, iar în clădire se află în permanență cineva, fiind situată la cea mai mare înălțime din țară. Angajații stației lucrează în ture de câteva săptămâni, astfel că aceștia nu coboară absolut deloc de pe munte, bucurându-se însă de cele mai spectaculoase peisaje din țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...