Iași: Tablete gratuite pentru anumite categorii de elevi. Cum se vor desfășura cursurile începând cu 8 februarie

Elena Avramescu 29.01.2021, 12:51
Iași: Tablete gratuite pentru anumite categorii de elevi. Cum se vor desfășura cursurile începând cu 8 februarie

Tablete gratuite pentru o anumită categorie de elevi. Elevii din municipiul Iași se pot întoarce la școli în formulă completă pe 8 februarie dacă incidența cazurilor de coronavirus nu depașește 1,5 la mia de locuitori. Dacă se adoptă scenariul verde, unitățile de învățământ trebuie să asigure posibiliatea respectării distanțării fizice.

Tablete gratuite pentru o anumită categorie de elevi

În cazul școlilor care nu dispun de spațiul necesar, se poate lua decizia ca învățământul să se realizeze în ture, respectiv jumătate dintre elevi să studieze din splile de clasă iar restul în online, cu rocada la 1-2 săptămâni.

Între 1,5 și 3 la mie, preșcolarii, clasele 0-4 învățământul primar, clasa 8 și clasa 12 rămân obligatoriu în sala de curs. Ceilalți la fel, prin împarțirea timpului, 1-2 săptămâni la școală și invers în învățământul on-line. Între 3 și 6 la mie rămân doar preșcolarii și clasele primare 0-4 . Iar peste 6 la mie rămâne toată lumea acasă, dar intrăm și în carantină. Prin urmare, suntem pregatiți pentru orice scenariu, în sensul că dacă rămânem în scenariul cel mai favorbil cu toată lumea la școală, dar condițiile de distanțare nu permit 100% sa fie prezenți odată avem și sistemele on-line care sunt predate alături de tablete încât toată școala să funcționeze, a declarat Mihai Chirica în cadrul unei conferințe de presă.

Tablete gratuite pentru o anumita categorie de elevi
Tablete gratuite pentru elevi in Iasi

Elevii care provin din familii defavorizate, dar și cei care suferă de handicap, vor beneficia de tablete gratis.

Sunt 3000 de tablete destinate elevilor pentru predare atât on-line, cât și pentru alte activități didactice. Sunt dotate cu cartele cu internet, pe o perioadă de doi ani. Furnizor a fost compania Orange. 370 de tablete se vor duce către copiii cu situații speciale din punct de vedere educativ pe fiecare școală în parte. 1704 de tablete  se vor duce către copiii cu boli cronice, proveniți din familii cu salarii mici, respectiv cu un venit mediu lunar pe ultimele 12 luni pe membru de familie mai mic decât jumătate din salariul net pe economie. Diferența de 1000 de tablete se va repartiza între celelate școli din Iași, a adăugat edilul șef.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...