Horoscop – astrologie, Saturn în Capricorn în mers direct 29 Septembrie – 17 Decembrie 2020. Un ciclu karmic se încheie

Astrolog D. Mădă 30.09.2020, 20:37
Horoscop – astrologie, Saturn în Capricorn în mers direct 29 Septembrie – 17 Decembrie 2020. Un ciclu karmic se încheie

În mitologia romană Saturn era numit și “Marele Învățător sau Zeul Timpului”, care nu numai că a avut timp, dar l-a și luat.

Horoscop – astrologie, Saturn în Capricorn în mers direct 29 Septembrie – 17 Decembrie 2020

Saturn în astrologie este asociat cu tot ce înseamnă maturitate, structură, restricții, disciplină, moralitate, timp, karmă, guvern, bănci, corporații, prestigiu, statut, autoritate. El guvernează și tot ce am realizat de-a lungul vieții, ceea ce va rămâne drept moștenire următoarelor generații. Prin energia lui, culegi ce ai semănat, de aici și numele de “Lord of Karma” dat de Astrologul Alan Oken. Karma: este un termen sanscrit (a face) manifestând înlănțuirea cauzelor și efectelor.

“Legea” cauză și efect își are sămânța în planul cosmic, dar și în cel pământean. Buddha spunea: “…..oamenii sunt moștenitorii faptelor lor. Ceea ce avem de gând să facem, ceea ce plănuim, ceea ce ne preocupă, slujește drept sprijin conștiinței noastre, întemeind-o… De aici țâșnește și tot noianul durerii.” Karma, până la urmă, depinde de conștiința și acțiunile omului.

Cu Saturn în Capricorn (domiciliu) am fost îndemnați din 20 Decembrie 2017 să ne construim un nou drum, (fie că vorbim despre noi înșine, relații, carieră, casă etc) însă încet și sigur, pas cu pas, având un plan bine stabilit și dând dovadă de multă răbdare și maturitate. Nu a fost un drum ușor, dar atât de necesar. Lucurile trainice implică efort și timp.

Horoscop - astrologie, Saturn in Capricorn
Horoscop – astrologie, Saturn in Capricorn

Un ciclu karmic se încheie

Saturn ne vrea maturi și disciplinați, aducând în viața noastră acele experiențe prin care noi putem evolua, eliberând trecutul. În perioada cât Saturn s-a aflat în mers retrograt (10.05.-28.09.2020) timpul parcă “a stat în loc”, cu ale sale provocări destinate. A fost momentul ideal să reevaluăm, revizuim și regândim propria structură și obiectivele pe termen lung. A fost perioada ideală în a ne reconecta la puterea interioară, pentru a întâmpina provocările cu calm și maturitate. Odată cu intrarea în mers direct, “timpul va prinde din nou viață”, având ocazia acum să înțelegem că drumul nostru nu mai poate funcționa după modele lipsite de maturitate și asumare.

În sfârșit putem vedea cum obiectivele personale încep să se miște, însă asta nu înseamnă că trebuie să ne “culcam pe-o ureche”, ci în continuare să dăm dovadă de responsabilitate și principialitate pentru schimbările la care am trudit din greu în ultimii doi ani. Rezultatele concrete se vor vedea în TIMP.

Pentru a vedea propria evoluție/transformare, vă sugerez să faceți un exercițiu de memorie. Așa cum spuneam și mai sus, Saturn și-a început călătoria în Capricorn în data de 20.12.2017, iar pentru a înțelege mai clar acest interval vă recomand să meditați la următoarele întrebări:
* “Cum era viața ta atunci și la ce proiecte lucrai?
* Ce restricții sau limitări au apărut?”, și cum se reflectă ele azi în viața ta.

Din 17.12.2020 Saturn schimbă semnul, pașind în cel al Vărsătorului, cel de-al doilea domiciliu, moment în care și energia se schimbă. Vărsătorul este un semn de aer, conectat la tot ce înseamnă progres, unicitate, evoluție și umanitate. Pentru a evolua este important ca până atunci să facem pace cu trecutul. Suntem susținuți să finalizăm/materializăm anumite proiecte vechi sau obiective personale începute în Decembrie 2017.
Viața este o permanentă călătorie către noi înșine. Depinde de noi cum o parcurgem. Este timpul să evoluăm așa cum ne cere și Saturn în Vărsător, cumpărând de data acesta bilet la clasa 1.

Urmăriți Impact.ro și pe