Heineken închide fabrica din Constanța. Motivul anunțat de companie

Badea Violeta 20.09.2022, 18:59
Heineken închide fabrica din Constanța. Motivul anunțat de companie

Heineken, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, a anunțat că își încetează activitatea într-una din cele patru fabrici din România. Este vorba despre cea din Constanța. Cele din Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni vor continua să funcționeze și vor prelua o parte din activitatea fabricii închise. Iată de ce s-a ajuns aici!

Heineken pune lacătul pe ușa fabricii din Constanța

Anunț extrem de trist pentru iubitorii de bere din țara noastră! Heineken, unul dintre cei mai importanți producători din lume, anunță că „strânge cureaua” în România. Reprezentanții companiei au decis să închidă fabrica din Constanța, așa că mai rămân cu doar trei puncte, în Craiova, Miercurea Ciuc și Ungheni.

Heineken a transmis că va înceta activitatea în fabrica din Constanța, cu aproximație în luna septembrie a anului viitor, potrivit unui comunicat al companiei olandeze. De asemenea, reprezentanții au explicat și motivul pentru care au luat această decizie.

„Suntem mândri de tradiţia noastră în fabricarea berii, din Constanţa, însă fabrica a funcţionat mult sub capacitate de câţiva ani. Este necesar să avem cea mai eficientă amprentă de producţie pentru a asigura creşterea şi investiţii suplimentare, pe termen lung”, au precizat oficialii companiei.

Citește și Diferența dintre o bere la doză și una la sticlă. În care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii!

Heineken inchide fabrica din Constanta
Heineken inchide fabrica din Constanta

Heineken rămâne cu trei fabrici în România

După ce va închide fabrica din Constanța, Heineken va mai rămâne cu trei puncte. Acestea sunt în Craiova, Miercurea Ciuc şi Ungheni. Oficialii au anunțat că vor transfera capacităţile de producţie şi ambalare ale fabricii din Constanţa către celelalte trei fabrici rămase deschise. De asemenea, aceștia au precizat că vor investi în acestea.

„Vom continua, de asemenea, să investim semnificativ în cele trei fabrici rămase, pentru a ne susţine ambiţia de creştere şi dezvoltare durabilă, păstrând o prezenţă puternică pe piaţa românească şi în comunităţile în care activăm”, se specifică în comunicat.

Heineken a luat naștere datorită lui Gerard Adriaan Heineken. Pe 15 februarie 1864, acesta a achiziționat fabrica de bere De Hooiberg, însă abia în 1886, H. Elion a obținut drojdia berii Heineken (de tip A) care se folosește și în actualele rețete.

În 1968, compania a cumpărat Amstel, berea concurentă din Olanda. În România apare în anul 1998, dar sub denumirea de Brau Union. În 2007, produsul își schimbă numele în Heineken. Acum, Heineken România se clasează pe primul loc pe piața berii din țara noastră, având o cotă de piață de 26% (mai 2009).

Citește și Cum faci un cocktail cu whiskey și bere neagră, descoperi Averna Amaro și tolerezi altfel vara!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...