Diferența dintre o bere la doză și una la sticlă. În care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii

Ioana Bucur 13.08.2022, 17:19
Diferența dintre o bere la doză și una la sticlă. În care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii

Există vreo diferență între o bere la doză și una la sticlă? A venit momentul să punem punct unei dezbateri și unei întrebări ce apare în mintea tuturor celor care ajung în fața rafturilor cu băuturi din magazine sau trebuie să dea o comandă la un restaurant sau o terasă. Un studiu publicat într-o revistă de specialitate a dezvăluit în care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii.

Există vreo diferență între o bere la doză și una la sticlă?

Bere la doză sau bere la sticlă? Există vreo diferență? Un studiu realizat în Marea Britanie , chiar înainte de Edinburgh Science Festival din Scoția, și-a propus să găsească răspunsul prin trei pași simpli.

Participanții au fost rugați să completeze un chestionar cu informații legate de datele demografice și preferința pentru bere la sticlă sau la doză și să participe la două degustări: prima, tradițională, a doua, în orb.

Rezultatele au arătat că la prima degustare, atunci când aveau posibilitatea de a vedea ce gustă, spuneau că mai bună este berea la sticlă. Doar că în momentul în care primeau băutura în pahar, declarau că un gust mai bun avea, în mod surprinzător, cea care fusese ambalată la doză. Și cei de la Huff Post au recreat experimentul, iar concluziile au fost identice.

Mulți susțin că berea la doză are un gust metalic, însă vorbim despre un mit imposibil, în condițiile în care recipientele sunt căptușite, ceea ce înseamnă că băutura nu intră în contact cu metalul. Așadar, nu gustul este problema ci, probabil, mirosul dozei.

Mai mult, pentru că sunt închise etanș și feresc conținutul de expunerea la soare, dozele păstrează berea mai bine. În Marea Britanie, în jur de 55% din aluminiul reciclat este refolosit, față de numai 26,4% pentru sticla reciclată, ceea ce înseamnă că dozele sunt mai prietenoase cu mediul.

Diferența dintre o bere la doză și una la sticlă. În care dintre cele două recipiente se păstrează mai bine băutura verii

Finlanda a lansat o nouă bere pentru a celebra cererea de aderare la NATO

Cererea oficială a Finlandei de a adera la NATO a fost celebrată de o mică fabrică de bere situată la doar 50 de kilometri de Rusia prin lansara unui nou sortiment de bere. În prima săptămână au fost vândute aproape 2.000 de doze pe zi.

Băutura are „un gust de securitate cu un strop de libertate”, a declarat Petteri Vanttinen, proprietarul fabricii Olaf Brewing, administrată de familie.

„În mod normal, vindem în jur de o sută de doze de bere pe zi. În prezent, numărul se ridică la peste două mii.

Băutura reflectă destul de bine mentalitatea poporului finlandez caracterizată de calm. Nu există niciun motiv să ne alarmăm”, a mai menţionat el.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...