Hackerii nord-coreeni ar fi furat sute de milioane de dolari. Cum au reușit, ce au găsit cei de la FBI

Beatrice Dumitru 15.04.2022, 10:55
Hackerii nord-coreeni ar fi furat sute de milioane de dolari. Cum au reușit, ce au găsit cei de la FBI

FBI acuză hackerii nord-coreeni că au furat sute de milioane de dolari în criptomonede, după o reclamație depusă în luna martie. Acest incident face parte dintr-un lung șir de furturi cibernetice care ar avea legătură cu guvernul Coreei de Nord. Aproximativ 1,75 miliarde de dolari au fost furați în ultimii ani prin atacuri cibernetice.

Ce a descoperit FBI

Potrivit unui raport militar al SUA din 2020, unitatea de război cibernetic din Coreea de Nord, „Office 121”, are 6.000 de membri care operează și din străinătate, inclusiv din Belarus, China, India, din Malaezia sau Rusia.

Acum, FBI a acuzat hackeri asociați cu guvernul nord-coreean pentru că au furat luna trecută peste 600 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie de jocuri video, cel mai recent dintr-un șir de furturi cibernetice care au legătură cu Phenianul.

Anchetă FBI. Hackeri nord-coreeni că au furat sute de milioane de dolari. Cum au reușit
1,75 miliarde de dolari au fost furați în ultimii ani.

Prin ancheta noastră am putut să confirmăm că Lazarus Group și APT38, actori cibernetici asociați cu RPDC (Republica Populară Democrată Coreea), sunt responsabili pentru furtul a 620 de milioane de dolari în Ethereum raportat pe 29 martie”, a precizat FBI într-un comunicat, preluat de CNN.

1,75 miliarde de dolari au fost furați în ultimii ani

FBI se referea la recentul atac al unei rețele de calculatoare folosit de Axie Infinity, un joc video care permite jucătorilor să câștige criptomonede. Compania care a creat jocul a anunțat pe 29 martie că hackerii neidentificați au furat echivalentul a aproximativ 600 de milioane de dolari, pe 23 martie, dintr-o „punte” sau rețea care permite utilizatorilor să trimită criptomonede de la un blockchain (un registru digital) la altul.

Departamentul de Trezorerie al SUA a sancționat Lazarus Group, un grup de hackeri despre care se crede că lucrează în numele guvernului nord-coreean. Atacurile cibernetice au fost o sursă importantă de venituri pentru regimul de la Phenian de ani de zile.

Lazarus Group a furat criptomonede în valoare de aproximativ 1,75 miliarde de dolari în ultimii ani, potrivit Chainalysis, o firmă care urmărește tranzacțiile în monedă digitală.

Un hack al unei afaceri cu criptomonede, spre deosebire de un comerciant cu amănuntul, de exemplu, este în esență un jaf de băncă și finanțează activitatea destabilizatoare a Coreei de Nord și proliferarea armelor. Atât timp cât au succes și profită, nu se vor opri”, a declarat Ari Redbord, șeful afacerilor juridice la TRM Labs, o firmă care investighează criminalitatea financiară.

Cercetătorii de la Google au dezvăluit luna trecută două presupuse campanii de hacking din Coreea de Nord, care vizau organizațiile media și IT din SUA, precum și sectoarele de criptomonedă și tehnologie financiară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...