Guvernul Orban, decizie dură! Lovitură grea pentru fiul lui Teodor Meleșcanu

Redacția IMPACT 23.01.2020, 16:47
Guvernul Orban, decizie dură! Lovitură grea pentru fiul lui Teodor Meleșcanu

Judecătorii de la Curtea Constituțională a României (CCR) au decis, miercuri că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de Președinte al Senatului nu s-a realizat în mod constituțional. Această sesizare a fost făcută de reprezentanții din Parlament ai formațiunilor PNL, ALDE, PMP și UDMR. În timp ce Teodor Meleșcanu se agață acum cu dinții acum de funcția de Președinte al Senatului, nu am putea spune același lucru de fiul său.

Decizie grea pentru fiul lui Teodor Meleșcanu

La doar o zi după ce Teodor Meleșcanu a aflat că ar putea rămâne fără funcție, mai vine acum o altă decizie de revocare din funcție pentru fiul său, Sorin Adrian Pîrvulescu.

”Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie adoptată în următoarea ședință a Guvernului României.

Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care să-l demită din funcție pe fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu. Sorin Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie 2018, numirea realizată chiar de tatăl său, transmite g4media.

Teodor Meleșcanu și fiul său vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu. Foto: investigative-report.ro
Teodor Meleșcanu și fiul său vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu. Foto: investigative-report.ro

Încă din 2018, punerea lui Pîrvulescu în funcție s-a realizat cu scandal. Parchetul general a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese în cazul ministrului de Externe Teodor Meleşcanu, care şi-a numit fiul vitreg consul general la Strasbourg, mai consemna atunci g4Media.ro. În prezent, procurorii se ocupă din nou de caz pentru a analiza cu exactitate în ce circumstanțe s-au petrecut faptele.

La rândul său, Teodor Meleșcanu și-ar putea pierde funcția de Președinte al Sentatului întrucât mai multe partide politice din Parlament, alături de alți senatori neafiliați au făcut o sesizare la CCR de neconstituționalitate cu privire la numirea sa în funcție, pe data de 10 septembrie 2019. Sesizarea de neconstituționalitate a fost realizată pentru a analiza dispozițiile Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea președintelui Senatului.

Urmăriți Impact.ro și pe