UPDATE Meleșcanu își arată colții la Tăriceanu: “Dragă Călin, nu știu ce să cred…”

Teodor Meleșcanu, proaspăt devenit șef al Senatului cu sprijinul PSD, îl atacă pe Călin Popescu Tăriceanu. Postarea sa, critică la adresa liderului ALDE, vine la scurt timp după ce Meleșcanu și-a pierdut calitatea de membru al formațiunii lui Tăriceanu.

ACTUALIZARE: Teodor Meleșcanu a susținut, joi după-amiază, o conferință de presă în care a comentat decizia de excludere. Președintele Senatului susține că se va adresa instanței.

“Din păcate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE care este perfect ilegală şi care de fapt nici nu există. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a apărut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit în şedinţă. Deci, din punctul meu de vedere ea este inaplicabilă, este anticonstituţională, contravine Regulamentului privind drepturile parlamentarilor şi din această cauză mi-a rămas o singură modalitate, de a-mi căuta dreptatea în justiţie. Şi voi face”
Teodor Meleșcanu, președintele Senatului


Teodor Meleșcanu nu regretă excluderea din ALDE. Din contră, preferă să-l critice pe Călin Popescu Tăriceanu și să-l tragă la răspundere pentru deciziile luate în ultima perioadă.

Teodor Meleșcanu i-a readus aminte, între altele, liderului ALDE că a fost ales, de asemenea, președinte al Senatului tot cu sprijinul PSD. În aceste condiții, crede Meleșcanu, Călin Popescu Tăriceanu n-ar trebui să critice decizia sa.

Teodor Meleșcanu, “îngrijorat” după declarațiile lui Tăriceanu

Teodor Meleșcanu

Sursa foto: NQUAM_Photos_Octav_Ganea

Teodor Meleșcanu a publicat pe Facebook o lungă postare adresată fostului său șef pe linie de partid.

“Cu multă îngrijorare mă uit la declarațiile publice ale colegului meu de partid, domnul Tăriceanu, care îmi reproșează că am fost ales de colegii mei senatori la propunerea PSD. Domnia să a uitat că a fost ales de două ori în funcția de președinte al Senatului României propus și susținut de PSD! Atunci a declarat că va promova valorile, drepturile și libertățile individuale. Azi dorește ilegal și neconstituțional să sancționeze un ales al poporului, să candideze la o funcție în Senatul României?”, a scris Teodor Meleșcanu.

Postarea lui Meleșcanu continuă într-o notă ironică.

Dragă Călin, nu știu ce să cred? Ți-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales și ce ai declarat? Dacă domnul Tăriceanu atât a învățat despre democrație, parlamentarism și libertatea individuală în ultimii 30 de ani, atunci e mai bine că nu mai e la conducerea forului suprem al democrației românești!

P.S.1: Două întrebări aș avea la ține dragă Călin: care este proiectul ALDE? (spune câteva cuvinte despre acesta poporului și membrilor ALDE care te-au ales)

P.S.2: În cazul în care acest proiect ar există și membrii ALDE n-ar fi de acord, vei da afară partidul din partid?”

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat încă de miercuri faptul că Meleșcanu și-a pierdut calitatea de membru al partidului pe care-l conduce. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI