Grijă mare la ce cumpărați! Au apărut încă 8 măști de protecție neconforme! Total măștilor de protectie neconforme este de 131

Mihai Roșoiu 20.11.2020, 14:51
Grijă mare la ce cumpărați!  Au apărut încă 8 măști de protecție neconforme! Total măștilor de protectie neconforme este de 131

Pe piața din România au fost depistate, din nou, măști sanitare cu probleme. Așa că grijă mare la ce cumpărați. Au apărut încă 8 măști de protecție neconforme! Total măstilor de protectie neconforme este de 131. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Patru notificări care vizează România au fost preluate de către Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX.

Au apărut încă 8 măști de protecție neconforme pe piața din România

ANPC a emis o nouă averizare pentru produse sanitare neconforme, care sunt comercializate pe piața din România. 8 tipuri de măști care nu îndeplinesc normele în vigoare au fost depistate, iar organele abilitate au luat deja măsuri pentru eliminarea lor de la comercializare.

”Direcția de Control și Supreveghere Piață din cadrul ANPC a demonstrat încă o dată că se află dedicat în slujba cetățeanului. Cu atât mai mult în această perioadă marcată de pandemie, considerăm că este de datoria noastră să manifestăm o atenție sporită, în mod deosebit la produsele indispensabile în acest moment.

Prin alertele pe care ANPC le emite în numele țării noastre, România contribuie la protejarea consumatorilor europeni, în fața produselor periculoase care pot intra pe piața UE ”, a punctat șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului la Antena 3.

Au aparut inca 8 masti de protectie neconforme
Au aparut inca 8 masti de protectie neconforme

Măști confecționate în China care nu respectă normele

Astăzi, autoritățile române au transmis către forurile internaționale notificările despre măștile neconforme. Pentru multe dintre tipurile de măști descoperite nu se cunosc țările de origine. Altele vin din Republica Populară Chineză. Unele produse fără țara de proveniență anunțată au fost descoperite de alte autorități din țările europene ca fiind neconforme.

Într-un moment în care omenirea se confruntă cu o pandemie de coronavirus, măștile sanitare de protecție sunt la mare căutare în întreaga lume. Aceasta este și explicația pentru numeroasele produse ce nu respectă regulile impuse de organizațiile medicale de profil.

Măștile cu probleme au fost descoperite, iar distribuitorii au fost obligați să retragă loturile de pe piață. Lista cu produse neconforme poate fi consultată AICI.

Grijă mare la ce cumpărați în această perioadă. Numai în ultimele zile au apărut încă 8 măști de protecție neconforme. În acest moment, autoritățile au depistat 131 de tipuri de mască sanitară, care nu respectă normele medicale impuse la nivel mondial.

De cele mai multe ori produsul respectiv nu promovează un potențial de protecție împotriva particulelor (virale) dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată de un organism relevant (european) organism. De aceea e foarte important să cumpărați măști care au primit acceptul autorităților pentru comercializare și folosire.

 

Urmăriți Impact.ro și pe