Greșelile pe care mulți oameni le fac atunci când fierb legumele. Iată cum trebuie procedat corect

Nicu Stan, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 20:58
Greșelile pe care mulți oameni le fac atunci când fierb legumele. Iată cum trebuie procedat corect

Greșelile pe care mulți oameni le fac atunci când fierb legumele. Iată cum trebuie procedat corect, pentru că de multe ori gătim legume care mai apoi nu mai au niciun gust. Ce trebuie să facem când preparăm legume, vedeți în articolul de mai jos.

Cum poți să te bucuri de legume, de toate beneficiile, precum și de gustul lor bun, atunci când le fierbi

Greșelile pe care mulți oameni le fac atunci când fierb legumele. Cum trebuie procedat corect, pentru ca legumele preparte să aibă gustul delicios care ar trebui să îl aibă.

De multe ori, mulți dintre noi am gătit legume și am constatat că după gătire acestea nu mai au niciun gust. Asta se întâmplă pentru că facem greșeli atunci când le pregătim.

Cum gatesti legumele pentru a ramane gustoase
Cum gatesti legumele pentru a ramane gustoase

Legumele și fructele, surse extraordinare de vitamine

Legumele sunt o sursă extraordinară de vitamine și minerale de care corpul uman are nevoie în fiecare zi. Astfel, câteva porții de legume și fructe zilnic îți asigură necesarul de vitamine, întărește sistemul imunitar și ajută la o bună funcționare a organismului.

Sunt dovezi convingătoare în acest sens, că o dietă bogată în fructe și legume poate reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Studiul care îți arată de ce este bine să cunsumi mai multe legume și fructe

Cel mai amplu studiu realizat până în prezent a inclus aproape 110.000 de bărbați și femei ale căror obiceiuri de sănătate și dietă au fost urmărite nu mai puțin de 14 ani. Cu cât este mai mare aportul zilnic de legume și fructe, cu atât sunt mai mici șansele de a dezvolta boli de inimă.

Astfel, în urma studiului s-a ajuns la concluzia că oamenii care au mâncat  fructe și legume, cei care au avut în medie 8 sau mai multe porții pe zi, au avut cu 30% mai puține șanse de a face infarct sau un accident vascular cerebral.

Cum să cumperi cele mai bune legume

Ca să te bucuri de cele mai bune fructe și legumele trebuie să le eviți pe cele cu tăieturi, vânătăi, găuri de insecte, mucegai sau semne de degradare. În același timp, fructele, de celmai multe ori, nu trebuie să fie perfecte pentru a avea un gust minunat.

De asemenea, este posibil ca ceea ce e proaspăt să nu fie întotdeauna și ce este mai bun. Astfel, în mijlocul iernii,ne putem bucura de fructe sau legumele care nu sunt în sezon, dar sunt scumpe și au călătorit săptămâni întregi până când au ajuns în magazine.

Legumele și fructele congelate, bune ca și cele proaspete

Diverse studii relevă că fructele și legumele congelate sunt la fel de hrănitoare ca și cele proaspete.

Fierberea legumelor este o metodă veche de a le găti, însă poate distruge complet cantitatea de nutrienți din ele.

Cum este recomandat să fie preparate legumele

Cercetătorii recomandă ca acestea să fie gătite la aburi. Atunci când prepari paste, orez sau quinoa, poți folosi aburul ca să gătești legumele în același timp.

Pentru legume fierte corect, cu gust, acestea trebuie să fie condimentate de la început. Un alt sfat prețios este acela ca la fierbere să se adauge toată leguma.

Aruncarea cojilor și cotoarelor, mare greșeală

De multe ori gustul este în coajă sau cotoare, care, de multe ori ajung la gunoi. Nu în ultimul rând, legumelor le se adaugă sare la fiert, de la început.

Acestea își iau atâta sare câtă au nevoie pentru a fi foarte gustoase.

Urmăriți Impact.ro și pe