Greşeala majoră pe care o fac toţi românii când consumă preparate la conservă. Se expun unui pericol uriaş

Nicu Stan 13.08.2021, 12:11

Greşeala majoră pe care o fac toţi românii când consumă preparate la conservă. Nici nu știm la ce pericol uriaş ne expunem atunci când conusmă astfel de alimente. Experții în alimentație au spus ce avem de făcut când consumăm conserve.

Greșeala pe care o facem cu toții atunci când mâncăm conserve. Ne expunem la boli grave. Cum să evităm asta

Românii fac o greșeală majoră atunci când consumă preparate la conservă. Marea greșeală este când conserva nu este spălată.

Este un gest banal, la care poate nici nu te-ai gandit sau pe care uităm să-l facem, poate face o mare diferență atunci când consumăm conserve sau atunci când bem băuturi la cutie.

Conservele ar trebui spalate cu apa si sapun inainte de consum
Conservele ar trebui spalate cu apa si sapun inainte de consum

Conservele trebuie spălate

Astfel, experții în alimentație ne sfătuiesc să spălam măcar capacul conservei atunci când o consumăm, întrucât pe suprafața acesteia este foarte posibil să se regăsească reziduuri la care nici nu am vrea să ne gândim, atât de periculoase pot fi pentru sănătate.

Trebuie să ținem cont că conservele si cutiile cu băuturi parcurg un drum lung înainte de a ajunge la magazine și mai apoi în mâinile noastre.

Conservele se pot contamina pe drumul lor către consumator

Sunt duse în depozite mari și de multe ori nu foarte curate. Sunt transportate în camioane și mutate în alte încăperi unde pot fi contaminate de prezența șobolanilor sau de praful și germenii ce se regăsesc în mediul respectiv.

Dacă până acum ai uitat acest gest banal, de a spăla cutia de conserve înainte de a o consuma, de acum încolo foarte probabil că nu o vei mai face.

Conservele pot provoca boli grave

Spălatul conservei va fi opentru tine o măsură de precauție esențială pentru sănătatea ta. Astfel, un amt motiv pentru care cutiile de conserve sau de suc trebuie spălate sunt insectele care umblă pe ele, de cele mai multe ori.

Aceste insecte transmit boli precum dizenteria, gastroenterita, diareea, tifosul sau chiar lepra, dar și cangrena gazoasă, provocată de bacterii din grupul clostridium.

Trebuie folosită apă și săpun

Modalitatea cea mai simplă prin care poți evita cu succes expunerea la aceste boli este să splei conservele cu apă și săpun înainte de deschidere.

De asemenea, leptospiroza se transmite prin contactul direct cu o bacterie care se regăsește în urină animalelor precum șobolanii.

Ce simptome are leptospiroza

Printre simptomele acestei boli se număra febra, durerile de cap și musculare, și o stare de rău generală, însă se poate ajunge și la forme mult mai grave.

În plus, conform specialiștilor, praful poate fi contaminat cu numeroase microorganisme responsabile pentru diverse boli, cum ar fi bacteria Bacillus Cereus. Aceasta cauzează la om diaree, crampe abdominale si vomă.

Urmăriți Impact.ro și pe