Greșeala majoră pe care a făcut-o ministrul Transporturilor în trafic, înainte de accident. Momentul a fost surprins de camera video

Elena Avramescu 02.09.2020, 11:43
Greșeala majoră pe care a făcut-o ministrul Transporturilor în trafic, înainte de accident. Momentul a fost surprins de camera video

În cursul zilei de duminică s-a produs un accident rutier pe DN7, între Pitești și Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești, în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Cel care a surprins accidentul a fost un motociclist, care avea camera video pornită.

Greșeala majoră pe care a făcut-o ministrul Transporturilor în trafic

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se afla în autoturismul oficial care era condus de un șofer de la Ministerul Transporturilor. Se pare că acesta a circulat sute de metri pe contrasens, iar după ceva timp s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism care circula regulamentar.

În urma impactului puternic, mașina în care se afla Lucian Bide a fost proiectată în afara părții carosabile. S-ar fi aflat că ministrul Transporturilor ar fi fost rănit ușor, însă a refuzat să fie transportat la spital.

Momentul impactului a fost surprins de un motociclistul care își filma deplasarea pe Drumul Național 7, în localitatea Dumbrăveni. Astfel s-a văzut momentul când este depășit de mașina oficială, după care s-a auzit un sunet de girofar.

Greșeala majoră pe care a făcut-o ministrul Transporturilor în trafic
Ministrul Transporturilor, implicat într-un grav accident rutier

Momentul a fost surprins de camera video

Motociclistului a spus în video că sunetul provenea de la autoturismul care continua să depășească mașină după mașină, pe linie continuă, pe un pod în localitate. Cu puțin timp înainte de accident, a fost la un pas de a scoate în decor un șofer care circula pe contrasens. 

La un moment dat, clipul video postat pe Youtube este întrerupt, însă montajul continuă cu imagini surprinse cu rezultatul impactului. Autoturismul în care ministrul Transporturilor Lucian Bode era pasager s-a oprit într-un gard, în timp ce un alt autoturism, de culoare albă, a fost lovit frontal.

Tot în imaginile surprinse de motociclist se mai observă o ambulanță și o autospecială de pompieri. Surse din Poliție au spus pentru Digi24 că accidentul s-a produs din vina șoferului ministrului, din cauza unei depășiri neregulamentare. Șoferul a avut nevoie de internare, dar polițiștii i-au reținut deja permisul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...