Glume de grădiniță din partea Gabrielei Firea. Cum s-a hotărât să se răzbune pe noul primar ales al Capitalei. A făcut asta împotriva voinței lui

Mirabela Vasile 10.10.2020, 11:20
Glume de grădiniță din partea Gabrielei Firea. Cum s-a hotărât să se răzbune pe noul primar ales al Capitalei. A făcut asta împotriva voinței lui

Glume de grădiniță din partea Gabrielei Firea. În plină criză epidemiologică, compania Primăriei din București vine cu surprize neașteptate. Chiar dacă în Capitală cazurile de coronavirus au explodat, actuala conducere s-a gândit să înceapă să pună beculețele de Crăciun în pomi. Și asta pe bulevardele centrale ale orașului.

Glume de grădiniță din partea Gabrielei Firea. Ce a putut să facă actualul primar al Capitalei

Chiar dacă Nicușor Dan a spus că nu vrea târg de sărbători din banii cetățenilor, oamenii din societatea municipală Iluminat Public, rămași din mandatul Gabrielei Firea au venit cu surprize. Aceștia au început să instaleze, deja, pe 9 octombrie, beculețele pentru Sărbători.

Vineri seară, nu foarte departe de miezul nopții, o echipă care monta beculețele de Crăciun pe Bulevardul Unirii din Capitală. Și asta pe tronsonul ce se întinde între Piața Constituției și Piața Unirii.

Cu ce decizie a venit Gabriela Firea la final de mandat
Cu ce decizie a venit Gabriela Firea la final de mandat

”E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil.”, spunea Nicușor Dan la finalul lunii septembrie.

Mașina cu nacelă este una dintre cele cinci care montează plasele cu beculețe în aceste zile. Aceasta e numită PRB, platformă de lucru la înălțime.

”Sunt obiectele festive care se montează primele și vor fi amplasate în pomii de pe arterele principale din București întreaga lună octombrie”, spun oameni din companiile Primăriei.

Câte luminițe de Crăciun vor fi montate în 2020 de Primăria Capitalei

Totodată, 5.000 de bucăți de plase cu beculețe vor fi montate și în 2020 în tot Bucureștiul din partea PMB. Anul trecut, Târgul de Crăciun a fost inagurat joi, în Piaţa Constituţiei.

Iluminatul festiv a fost asigurat de Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti. Acesta a avut ca temă „Euro 2020 -Bucureşti, oraş gazdă”, iar Capitala a fost împodobită cu 10 milioane de beculeţe de tip LED – cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi. De asemenea, au fost peste 9.300 de elemente luminoase – dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D şi 2D, (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) şi 2.200 de figurine agabaritice – care depăşeau 2,5 metri înălţime.

„Primăria Municipiului Bucureşti doreşte să sublinieze aşa cum se cuvinte statutul de oraş gazdă al Campionatului European de Fotbal 2020, amplasând în Capitală, prin intermediul Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, 618 mingi de fotbal, 235 de panouri cu inscripţia ”Euro 2020”, 140 de trofee şi 33 de fotbalişti de mari dimensiuni, purtând tricouri în culorile echipelor pe care le reprezintă. La acestea se adaugă un brad special, de 12 metri înălţime, amplasat în Piaţa Presei Libere, decorat în culorile drapelelor ţărilor participante la turneul final de anul viitor”, se arăta într-un mesaj al PMB.