Gabriela Firea, declarație acidă la adresa partidului, înainte de întâlnirea cu liderii PSD. Ce a putut să spună primarul Capitalei

Iancu Andreea 05.10.2020, 13:42
Gabriela Firea, declarație acidă la adresa partidului, înainte de întâlnirea cu liderii PSD. Ce a putut să spună primarul Capitalei

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, a oferit o declarație acidă la adresa liderilor PSD, chiar în fața sediului de partid. Nemulțumită de rezultatul obținut la alegerile locale, Firea așteaptă ca partidul din care face parte să evalueze contextul eșecului de la scurtinul de vot.

Gabriela Firea, declarație acidă pentru PSD: „Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag.”

Aflată în fața sediului Partidului Social Democrat, înainte de întâlnirea liderilor, Gabriela Firea a făcut o declarație inedită. Fostul Primar al Capitalei a declarat luni dimineață că se va face o analiză în privința rezultatului de la alegerile locale.

„Este normal după orice scrutin partidele să-și facă propriile evaluări și analize. Cei care au câștigat, bravo lor, felicitări, vor fi avansați. În legătură cu cei care au pierdut, în cazul tuturor formațiunilor politice, deci și la noi, se va face o analiză a contextului în care au pierdut, scorul pe care l-au înregistrat și tot ceea ce s-a întâmplat în campanie.

Am dublat atât eu cât și colegii de la sectoare scorul de la europarlamentare, la 33%.

Dar nu este nicio problemă. Dacă cineva îmi dorește capul, eu îl pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agățat niciodată de funcții și acum ar fi ultimul lucru pe care l-aș face. Întotdeauna este loc de mai bine”, a declarat Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

Tensiunile cresc în cadrul PSD, după ce Gabriela Firea a făcut o declarație dură
Tensiunile cresc în cadrul PSD, după ce Gabriela Firea a făcut o declarație dură

Firea continuă lupta privind fraudarea alegerilor locale din București

Totodată, în cadrul aceleiași declarații, Firea a anunțat că va continua să lupte în contextul acuzațiilor de fraudare a alegerilor. Gabriela Firea va depune o plângere penală la Parchetul General privind posibile nereguli la alegerile locale din București. De asemenea, fostul edil a menționat că lucrurile ar fi fost diferite dacă alegerile erau organizate de PSD.

„E normal să așteptăm un final de analiză și dezbatere a autorităților electorale.

Dacă PSD ar fi fost la guvernare și ar fi organizat alegerile cu atât de multe vicii, cu siguranță reacția societății civile ar fi fost una mult mai dură și probabil și din partea unor instituții ale statului.

Dacă vrem să le demonstrăm românilor că nu contează cine numără, ci contează cine votează, atunci trebuie să mergem pe toate aceste căi, indiferent de rezultat, uneori previzibil.

Avem în București 65.000 de voturi nule. Să înțelegem că aceia nu au știut să voteze, nu? Acele buletine de vot au fost introduse în urnă și pe urmă de către comisie au fost declarate nule, în sensul viciate…măzgălite, puse mai multe ștampile, pătate, îndoite. 10% din buletinele folosite în București sunt nule, o cifră foarte mare. Dacă e să facem o analiză matematică, eu am primit 250.000 de voturi, la o distanță de 30.000 de voturi față de candidatul dreptei, în condițiile în care avem aproape 2 milioane de alegători în liste pentru cele 1.270 de secții de votare. Doar 25 de voturi la fiecare secție, dacă erau aranjate și iată că iese cifra cu care mă distanțez. Plus multe procese verbale modificate cu carioca, plus multe care nu dau cheia, altele în care una scrie pe procesul verbal de la secție, alta pe site-ul AEP, foarte multe vicii”, a mai declarat Firea, conform sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...