Gabriela Firea, lăsată baltă de PSD. Ce lovitură cruntă primește acum fostul primar al Capitalei

Ana Anitoiu 01.10.2020, 21:10
Gabriela Firea, lăsată baltă de PSD. Ce lovitură cruntă primește acum fostul primar al Capitalei

Gabriela Firea a fost lăsată baltă de PSD. Fostul primar general al Capitalei a primit o lovitură cruntă din partea partidului.

Cum a fost lăsată baltă Gabriela Firea de PSD

Joi, conducerea PSD a avut o întâlnire cu primarii de sector ai partidului pentru a hotărî strategia pentru următoarea perioadă privind scandalul posibilei fraudări a alegerilor din Capitală.

Surse din PSD au declarat că, după discuții interne, conducerea partidului nu susține dorința Gabrielei Firea de a cere anularea alegerilor locale pentru București, potrivit HotNews.ro.

“Avocații și juriștii consultați de conducerea partidului spun că nu există temei pentru anularea alegerilor. Riscăm să ne umplem de ridicol. Marcel Ciolacu și echipa de conducere nu vor să lege de numele partidului un astfel de demers. În schimb i s-a transmis Gabrielei Firea că are libertatea să facă ce crede de cuviință”, au spus sursele citate.

Totuși, conducerea PSD susține în continuare solicitarea de renumărare a voturilor, la Biroul Electoral Sector 1.

De asemenea, conducerea PSD susține în continuare plângerea la Parchetul General, în legătură cu situația de la Sector 1 al Capitalei.

Conform surselor citate, Gabriela Firea le-a cerut colegilor ei să o susțină în privința cererii de anulare a scrutinului din București.

Gabriela Firea, lăsată baltă de PSD. Ce lovitură cruntă primește acum fostul primar al Capitalei

Ce a declarat Sorin Grindeanu despre cererea Gabrielei Firea

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a evitat să dea un răspuns clar în ceea ce privește susținerea Gabrielei Firea pentru anularea alegerilor locale din București.

“În momentul în care am văzut acele imagini în plus de ce aveam e normal că acele suspiciuni să fie mai mari și în ceea ce privește votul pentru Primăria Generală, dna Firea împreună cu avocații se vor consulta și vor anunța decizia pe care o vor lua împreună (…)

Noi am avut discuții la nivel politic, urmând ca echipa formată din dna Firea și avocați să ia o decizie”, a fost răspunsul lui Grindeanu.

La sfârșitul ședinței cu liderii PSD, Gabriela Firea a spus că PNL “a gândit un plan diabolic” pentru a frauda alegerile locale 2020.

În plus, Gabriela Firea a mai spus că exit-poll-ul Curs-Avangarde “a bătut toate recordurile negative pe plan mondial” şi “va rămâne în cărţile de sociologie ca cel mai trucat exit-poll de pe planetă, pregătind frauda”.

”Eu cred că a fost un plan foarte bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de alegeri conducerea PNL era resemnată că pierde, după care au făcut acest plan. De aceea stau ei foarte calmi pentru că au avut un plan, dar acesta este un plan diabolic. Nu există niciun fel de legitimitate pentru că au fost aleși prin fraudă”, a spus Gabriela Firea.