Elcen dă de pământ cu Gabriela Firea. “A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare”. De ce s-a declarat asta

Ana Anitoiu 06.10.2020, 15:21
Elcen dă de pământ cu Gabriela Firea. “A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare”. De ce s-a declarat asta

Compania Electrocentrale București (ELCEN) dă de pământ cu Gabriela Firea, pe care o acuză că a mințit cu nonșalanță, în privința furnizării de apă caldă în București, doar pentru imaginea proprie, cu ”intenţie clară de manipulare”.

ELCEN, despre Gabriela Firea și problema apei calde, în București

ELCEN a atacat-o pe Gabriela Firea, care spera la un nou mandat la Primăria Capitalei, după o afirmație a ei. Firea a spus că apa caldă a fost oprită intenționat de către Guvern, pe toată perioada de campanie şi precampanie, pentru ca populaţia din București să îi devină ostilă.

“Toată perioada de campanie şi precampanie s-a oprit intenţionat apa caldă de către Guvern, furnizând cu picătura prin CET-uri, ca să fie ostilă faţă de mine populaţia, deşi agentul termic este produs de către CET-uri, care aparţin de Guvern. Şi da, gropile de gunoi sunt avizate de către Ministerul Mediului, deci de către Guvern, şi da, traficul nu poate fi rezolvat decât prin investiţii la centura ocolitoare a Capitalei. Iată că acum se găsesc şi bani. Pe noi nu ne-au lăsat să ne împrumutăm nici măcar de la bănci private. (…)

Văd că acum totul se poate. Văd şi cetăţenii că de fapt au fost chinuiţi un an de zile de către Guvernul PNL pentru a fi scoasă eu din Primărie. Măcar dacă s-a întâmplat aşa, să curgă lapte şi miere în Bucureşti în perioada următoare, eu mi-aş dori, pentru că vreau să le fie bine bucureştenilor”, a spus Gabriela Firea.

Elcen dă de pământ cu Gabriela Firea. “A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare”. De ce s-a declarat asta

Însă, ELCEN are o altă variantă a poveștii. Reprezentanții companiei o acuză pe Gabriela Firea că nu a făcut investițiile necesare pentru a rezolva problema termoficării din București.

“Dorim să precizăm încă de la început că orice formă de ostilitate a populaţiei faţă de Primăria Municipiului Bucureşti în timpul mandatului Gabrielei Firea în legătură cu lipsa apei calde se datorează de fapt dezinteresului total pe care aceasta, împreună cu echipa sa, l-au manifestat în cei 4 ani de mandat faţă de termoficarea din Bucureşti, preferând să cheltuiască banii publici pe orice altceva decât pentru modernizarea reţelelor aflate într-o stare tehnică gravă.

Cheltuielile uriaşe investite în imaginea Gabrielei Firea în defavoarea investiţiilor, incapacitatea de a atrage fondurile europene nerambursabile esenţiale pentru modernizarea reţelelor, precum şi nerespectarea în mod repetat a obligaţiilor de plată pentru energia termică livrată sunt cauzele manifestării ostilităţii opiniei publice faţă de acest mandat dezastruos pentru Bucureşti.

A minţi cu nonşalanţă din această poziţie implică interes doar pentru imaginea proprie, intenţie clară de manipulare, lipsă de respect faţă de opinia publică şi, mai ales, lipsă de decenţă profesională”, au transmis oficialii ELCEN.

ELCEN, despre situația termoficării din București

De asemenea, ELCEN a transmis că agentul termic pleacă de la companie în parametri optimi, dar se înregistrează pierderi, din cauza rețelei de transport și distribuție.

”Starea deplorabilă în care se află reţeaua de transport şi distribuţie ca urmare a indiferenţei Primăriei Municipiului Bucureşti a condus la triplarea pierderilor din 2016 până în prezent (aproximativ 800t/h în 2016 – aproximativ 2200 t/h în 2020) şi la dublarea pierderilor în doar un an (aproximativ 1200 t/h în 2019 vs. aproximativ 2200 t/h în prezent), astfel că apa fierbinte produsă şi livrată de ELCEN până la gardul centralelor, se scurge în pământ, iar sistemul funcţionează la limita de avarie”, a transmis ELCEN.

Compania de utilități a reamintit că Termoenergetica are datorii restante faţă de ELCEN în valoare de aproximativ 400 milioane de lei. Această situaţie ”pune în pericol” furnizarea agentului termic în sezonul rece viitor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...