Gigantul care pierde bani în România. Vânzările s-au prăbușit, situație fără precedent

Badea Violeta 07.12.2021, 11:39
Gigantul care pierde bani în România. Vânzările s-au prăbușit, situație fără precedent

Un retailer important suferă în România! După ce autoritățile au impus obligativitatea certificatului verde în magazine, vânzările acestuia au înregistrat scăderi semnificative. Reprezentanţii lanţului de magazine nu se așteptau la acest declin. Iată despre ce gigant este vorba!

Ce se întâmplă cu vânzările unui important retailer

Un important retailer a raportat vânzări sub aşteptări în România. Este vorba de Jumbo, cel mai mare magazin de jucării şi decoraţiuni interioare din Grecia.

Potrivit reprezentanilor, vânzările pe piața românească au scăzut semnificativ odată cu noile restricții impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19.

În luna octombrie, grupul elen a raportat o scădere de 1,6%, însă cel mai sever declin s-a înregistrat chiar luna trecută. Concret, vânzările Jumbo în România au scăzut cu 20%, potrivit profit.ro. Reprezentanții spun că de vină sunt restricțiile impuse de autorități.

Conform datelor, vânzările au scăzut de când clienții au acces în magazine doar pe baza certificatului verde, cel care atestă că sunt vaccinați sau recent vindecați de Covid-19. Oficialii se așteaptau la pierderi, însă anticipau o scădere de doar două cifre a vânzărilor.

Cu toate astea, raportul primelor 10 luni arată o creștere a vânzărilor Jumbo în România. Potrivit datelor, grupul elen a vândut cu 17% mai mult față de perioada similară din 2020.

Precizăm că această companie deține 15 hipermarketuri în țara noastră, din care patru în București-Ilfov. De asemenea, retailerul are magazine și în Craiova, Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila și Brașov.

Vanzarile Jumbo au scazut in Romania
Vanzarile Jumbo au scazut in Romania

Vânzările Jumbo au scăzut și în Bulgaria

Nu doar în România au scăzut vânzările Jumbo, ci și în Bulgaria. Aici, scăderea a fost de 40% în luna noiembrie și de 23% în luna octombrie.

„Tendința descendentă observată în Bulgaria și România în luna noiembrie ar putea implica o scădere dramatică și în decembrie, în contextul în care situația probabil că nu se va schimba până la sfârșitul anului, iar scenariul unui lockdown total în aceste țări rămâne posibil”, spun reprezentanții Jumbo.

Cum se prezintă situația în Grecia

„(…) în luna noiembrie, evoluția pandemiei a determinat autoritățile din Grecia să impună noi restricții la începutul celei mai importante perioade pentru piața de retail, așa cum s-a întâmplat și în 2020, ceea ce a creat din nou condiții pentru concurență neloială.

Începând de sâmbătă, 6 noiembrie, populația nevaccinată va putea vizita magazinele de retail doar dacă prezintă un test Covid cu rezultat negativ, în timp ce în supermarketuri și hipermarketuri nu există o astfel de obligație”, au spus reprezentanții Jumbo despre situația din țara lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...