Salariul pe care îl are o casieră care lucrează la Jumbo. Câți bani câștigă, de fapt

Stan Filon 28.09.2021, 10:48
Salariul pe care îl are o casieră care lucrează la Jumbo. Câți bani câștigă, de fapt

Magazinele de jucării și decorațiuni atrag ca un magnet românii. Aceștia iau cu asalt magazinele, încântați de miile de produse la prețuri accesibile, dar marile magazine, precum Jumbo, îi atrag și pe românii care caută un loc de muncă. Astfel, află din rândurile de mai jos ce salariu oferă magazinele Jumbo, de exemplu, pentru o casieră.

Ce salariu câștigă o casieră care lucrează la Jumbo

Foarte mulți tineri sunt în căutarea unui loc de muncă, iar magazinul Jumbo are mereu de oferit un post, fiind nevoie mereu de noi angajați, deoarece aceste magazine sunt imense. Jumbo a devenit unul dintre magazinele preferate ale românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, când oamenii pornesc în căutarea de cadouri.

În același timp, cel mai mare retailer de produse pentru copii şi articole pentru casă din Grecia a devenit unul dintre cei mai mari populari de pe piaţa românească. Tinerii care sunt în căutarea unui loc de muncă se întreabă ce salarii oferă Jumbo.

Salariul pe care îl are o casiera care lucreaza la Jumbo
Salariul pe care îl are o casiera care lucreaza la Jumbo

Magazinele Jumbo acordă și bonusuri, dar și bonuri de masă

Impact.ro s-a interesat ce salarii oferă Jumbo, iar informațiile necesare le-am găsit pe platformele dedicate foștilor angajați din mediul românesc. Aici au fost publicate recent o parte din salariile încasate. Foștii angajați au dezvăluit câteva secrete din politica magazinelor Jumbo.

Aceștia spun că salariul minim oferit de Jumbo România, pentru un casier comercial, se ridică la suma de 1.650 de lei. Dacă vorbim de un responsabil de departament, aici salariul poate ajunge la suma de 2.700 de lei. De cealaltă parte, un fost operator de recepție a spus că a câștigat în jur de 1.500 de lei, iar un șef de raion la Jumbo câștiga undeva la 2.500 de lei.

Un lucrător comercial primește, lunar, suma de 1.550 lei net, iar un operator call center ajunge să câștige undeva la 2.500 de lei. Menționăm că salariile pot varia în funcție de performanța și experiența fiecărei persoane. În plus, pot exista diverse bonusuri sau tichete de masă oferite de companie.

Istoria Jumbo

Dar care este istoria Jumbo? Ei bine, fondatorul este Apostolos Vakakis, în vârstă de 67 de ani. Este şi preşedintele consiliului de administraţie al retailerului de jucării Jumbo, prezent în România cu nu mai puțin de 14 magazine. Patronul magazinelor de jucării s-a născut în Egipt, în anul 1954, iar tatăl său avea o fabrică de polistiren. În anul 1962, familia lui Apostolos Vakakis a revenit în Grecia, iar aici au înființat o firmă de jucării, numită ”El Greco”.

Apostolos Vakakis a terminat facultatea de Management din cadrul University of Warwick din Anglia, iar primul magazin Jumbo a fost inaugurat în 1986, în Glyfada. Fondatorul Jumbo a prins gustul afacerilor după ce a lucrat timp de 10 ani în fabrica tatălui său.

Patronul Jumbo a vizitat în 1977 Shanghai-ul, unde a pus bazele unor contracte de durată. Așa că majoritatea jucăriilor provin din Asia, unde patronul Jumbo petrece jumătate de an, timp în care încheie noi contracte pentru noi și noi jucării.

Ținând cont de rata natalității destul de scăzute din Grecia, fondatorul Jumbo și-a extins baza de produse prezente în magazinele sale cu articole de uz casnic, îmbrăcăminte, alimente și băuturi răcoritoare. În total, rețeaua Jumbo cuprinde nu mai puțin de 86 de hipermarketuri, din care 54 în Grecia, 15 în România, 10 în Bulgaria și 6 în Cipru, precum și un magazin online.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...