Dezastru la Jumbo, magazinul preferat al românilor în preajma sărbătorilor. Ce s-a întâmplat cu mii de containere cu jucării

Cristian Cojocaru 23.12.2020, 19:14
Dezastru la Jumbo, magazinul preferat al românilor în preajma sărbătorilor. Ce s-a întâmplat cu mii de containere cu jucării

Unul dintre magazinele preferate ale românilor, Jumbo, a ajuns la dezastru în preajma sărbătorilor. Locul de unde mulți se aprovizionează în principal cu jucării dar și cu obiecte pentru casă, grădină sau rechizite, se află în mare dificultate, chiar înaintea Crăciunului. Așadar, mai mulți oameni vor fi nevoiți să se reorienteze de unde să cumpere cadouri.

Mare dezastru la Jumbo, în prag de sărbători

Retailerul grec Jumbo, se confruntă cu o mare problemă, cu atât mai mult că este această perioadă a anului. Astfel, mii de containere cu jucării au rămas blocate în porturi pentru că depozitele din Grecia nu mai fac față comenzilor. Din cauza pandemiei, toate magazinele din acea țară sunt închise, chiar și acum înaintea sărbătorilor de iarnă, astfel că retailerul recunoaște că acest an este unul pierdut, lucru care dăunează grav afacerii.  Potrivit presei din Grecia, Jumbo are aproximativ 6.000 de containere blocate în porturi, cifra fiind confirmată de un reprezentant al companiei Jumbo.

„Cifra e impresionantă, dar adevărată. Containerele vin din diferite părți ale lumii, dar pentru a  le descărca trebuie să avem spațiu în depozite”, a afirmat sursa Reuters.

Deși inițial, carantina fusese stabilită pentru perioada cuprinsă între 7 noiembrie și 30 noiembrie, oficialii de la Atena au impus o nouă carantină, fapt ce a dus la acest dezastru pentru cunoscutul retailer. Termenul la care era prevăzut că magazinele se vor deschide, a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit unor informații, carantina din Grecia ar putea continua până în data de 8 ianuarie 2021.

„Închiderea magazinelor în perioada Paștelui, care aduce 12% din vânzările anuale, și a Crăciunului, care reprezintă 33% din vânzări, confirmă faptul că 2020 este un an pierdut”, potrivit unei pezentări a companiei menționează profit.ro.

Potrivit presei din Grecia, Jumbo are aproximativ 6.000 de containere blocate în porturi, cifra fiind confirmată de un reprezentant al companiei Jumbo. 
Potrivit presei din Grecia, Jumbo are aproximativ 6.000 de containere blocate în porturi, cifra fiind confirmată de un reprezentant al companiei Jumbo.

Programul de sărbători la Jumbo

În prezent, Jumbo numără prezența sa în 14 hypermarketuri din România. Restricțiile din Grecia au afectat foarte tare retailerul, din cauza celui de-al doilea val al pandemiei cu care se confruntă elenii. Comparativ cu luna noiembrie a anului trecut, vânzările din acest an au scăzut cu 35% potrivit celor de la Jumbo. Fiind un magazin potrivit de unde se pot lua diferite cadouri pentru cei dragi, Jumbo va fi luat cu asalt și în acest an de către români, la mare căutare fiind jucăriile.

Pentru a vă putea organiza în așa fel încât să vă puteți face cumpărăturile pe ultima sută de metri,  este bine de știut ce program are Jumbo în aceste zile. Astfel că, deși retailerul nu ajută cu o astfel de informație pe site-ul oficial, magazinele Jumbo for fi deschise în această perioadă până la orele 21:00. Compania elenă și-a stabilit ca până în anul 2022, să ajungă să numere 22 de magazine la noi în țară.

Urmăriți Impact.ro și pe