Gesturile banale care îți reduc factura la curent cu 10% pe lună. Puțini români își dau seama de importanța lor

Badea Violeta 09.02.2023, 13:54
Gesturile banale care îți reduc factura la curent cu 10% pe lună. Puțini români își dau seama de importanța lor

În ultima perioadă, facturile la energia electrică au explodat, așa că economisirea curentului a devenit unul dintre obiectivele principale ale fiecărei gospodării. Totuși, se întâmplă deseori ca vecinii noștri să plătească mai puțin decât noi pentru electricitate. Vrei să aflii și tu secretele? Iată gesturile banale care îți reduc factura la curent cu 10% pe lună!

Sfaturi pentru a economisi curent. Așa îți vei reduce factura cu 10%

Aplicarea unei serii de sfaturi pentru a economisi energie acasă este la fel de benefică pentru mediu ca și pentru portofelul nostru. Cu toţii am observat cât de mult a crescut prețul la curent, așa că ar trebui să ne schimbăm puțin obiceiurile și să analizăm un pic situația. Cum să economisim energie acasă?

Ei bine, află că majoritatea aparatelor electrocasnice și electronice pe care le deținem continuă să consume curent chiar și atunci când sunt oprite. Tocmai din acest motiv, este de preferat să le scoatem din priză când nu le utilizăm și vom face o economie consistentă de energie electrică în fiecare lună.

Adică, spre exemplu, dacă nu folosim cuptorul cu microunde, este mai indicat să-l scoatem din priză. La fel ar trebui să procedăm și cu televizorul, imprimanta sau cu încărcătorul laptopului. Conform experților, toate aparatele care stau non-stop în priză consumă curent, fără să ne dăm seama.

Citește și Culmea ironiei: O școală a rămas cu luminile aprinse de peste un an, fără ca nimeni să le poată stinge după ce a instalat un sistem de economisire a curentului!

Cum sa ecoonomisesti curent
Cum sa ecoonomisesti curent

Cât economisești dacă scoți aparatele din priză?

Departamentul american al Energiei a făcut un experiment într-o locuință din Statele Unite ale Americii. În urma acestuia, specialiștii au ajuns la concluzia că energia electrică consumată, în medie, în modul standby power într-o casă ajunge la 5-10% pe lună.

Iar scoaterea aparatelor electrocasnice și electronice din priză duce la o economie medie de 100 de dolari pe an. Însă, modul în care pot fi făcute aceste economii depinde de cât de multe aparate sunt folosite într-o locuință și de obiceiurile de utilizare.

De exemplu, Universitatea de stat din Colorado a realizat la rândul său un experiment educațional și a arătat că o combină audio cu funcții de radio/CD player/tape player a consumat nu mai puțin de patru wați continuu, indiferent că a fost pornită sau nu. Prin urmare, scoaterea sa din priză atunci când nu este pornită ar economisi de 100 de ori mai multă energie pe durata sa de funcționare.

Citește și Orașul din România care nu mai vrea să consume curent de la stat. Economia va fi uriașă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...