Gestul suprem la care apelează Diana Șoșoacă pentru siguranţa sa. Avocata din Iaşi a făcut totul public

Ana Anitoiu 13.04.2021, 21:18
Gestul suprem la care apelează Diana Șoșoacă pentru siguranţa sa. Avocata din Iaşi a făcut totul public

Diana Șoșoacă a anunțat că va apela la un gest suprem pentru siguranța sa. Avocata din Iași devenită senatoare și-a făcut publică intenția, după ce a fost în centrul unui scandal la Comisia juridică din Senat, alături de soțul ei.

Diana Șoșoacă, scandal imens în Parlament

Fosta membră a partidului AUR a făcut un scandal imens în Parlament. Diana Șoșoacă a fost invitată la Comisia juridică din Senat pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul ei, la propunerea liberalilor. Acolo a pornit un scandal, după ce președintele comisiei, Iulia Scântei, i-a cerut să poarte o mască de protecție conformă în locul celei din plastic cu care se prezentase avocata intrată în politică.

”Doamnă, am mască, da? Potrivit legii 55 nu se precizează ce mască trebuie să port. Nu faceți spectacol cu mine aici și vă rog să îmi arătați articolul din lege unde scrie cum arată o mască. Dați-mi articolul care spune cum arată masca, să-mi acopere gura și nasul”, i-a spus Diana Șoșoacă președintei comisiei, refuzând să poate o mască de protecție ce i-a fost oferită. ”Eu nu port porcăria aia de mască”, a refuzat ea.

Gestul suprem la care apeleaza Diana Sosoaca pentru siguranta sa. Avocata din Iasi a facut totul public
Diana Sosoaca

Diana Șoșoacă, susținută de soțul ei în timpul scandalului: ”S-a dat ordin să fiu bătută”

Senatoarea a sunat la 112, pentru că nu i s-a permis să intre în sală, și a spus că a fost bruscată și lovită. Apoi, Diana Șoșoacă a forțat ușa comisiei, păzită de doi angajați ai Senatului, și a dat buzna în sală de ședință, spunând că a făcut acest lucru pentru că funcționarii au vrut să îi strivească piciorul: ”S-a dat ordin să fiu bătută, (…) să îmi fie strivit piciorul”, a spus ea. Ceilalți senatori juriști au ieșit după ce ea a reușit să intre. ”Este un abuz. Eu reprezint românii, iar cetățenii vor să mă lupt pentru drepturile lor”, s-a plâns ea.

În tot acest scandal, Diana Șoșoacă n-a fost singură. Senatoarea a fost susținută de soțul ei, Silvestru Șoșoacă. Bărbatul a tras de ușă și a țipat la funcționarii parlamentari care blocau intrarea, precum și la presă. Întrebată în ce calitate a intrat partenerul ei în Parlament, avocata intrată în politică a invitat-o pe jurnalista care a avut această curiozitate să se ducă cu el ”la o cafea, să își rezolve problemele”.

Ce va face Diana Șoșoacă pentru siguranța ei

În urma întregului scandal, Diana Șoșoacă a anunțat că a depus plângere împotriva președintelui Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, și a doi angajați ai Senatului, pentru că a fost bătută. Senatoarea a spus că își va lua permis de port-armă și că va cere pază non-stop.

”În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României ești bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democrație decât în România de o mie de ori. Și în China e democrație”, a spus senatoarea Diana Șoșoacă în urma incidentului din Parlament.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...