Diana Şoşoacă, atacată din toate părţile. De ce este acum acuzată avocata din Iaşi

Nicu Stan 12.04.2021, 08:00
Diana Şoşoacă, atacată din toate părţile. De ce este acum acuzată avocata din Iaşi

Diana Şoşoacă, atacată din toate părţile. De ce este acum acuzată avocata din Iaşi. Ce spune ministrul de Interne despre senatorul independent, citiți în articolul de mai jos.

Diana Șoșoacă, campioană la amenzi. Lucian Bode: ”Să ştii că vei suporta rigorile legii”

Diana Şoşoacă este atacată din toate părţile. De ce este acum acuzată avocata din Iaşi, de către ministrul de Interne. Acesta din urmă spune că senatorul independent încalcă legea cu intenție.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a vorbit despre amenzile primite de Diana Şoşoacă pentru încălcarea regulilor la protestele organizate contra restricțiilor impuse, în contextul limitării epidemiei de coronavirus.

Diana Sosoaca si Lucian Bode, ministrul de Interne
Diana Sosoaca si Lucian Bode, ministrul de Interne

Diana Șoșoacă va suporta rigorile legii

Oficialul guvernului Florin Cîțu nu știe dacă Diana Șoșoacă a plătit vreo amendă din cele pe care le-a primit la protestele la care a participat.

”Mă abţin foarte greu să comentez comportamentul unor colegi parlamentari care aleg deliberat să încalce legea. Acesta este, înainte de toate, un act de iresponsabilitate faţă de ceilalţi, care respectă legea, şi indiferent cum te numeşti şi ce calitate ai, să ştii că vei suporta rigorile legii dacă tu deliberat încalci legea”, a declarat Lucian Bode, la Prima TV.

Doar pe Diana Șoșoacă o privește câte amenzi are

Ministrul de Interne a spus că senatorul independent a primit amenzi multe, însă a recunoscut că nu are voie să vorbească despre numărul acestora, asta privind persoana în cauză.

”Șoșoacă a fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri. Conform legii, numărul şi valoarea sancţiunilor privesc strict persoana în cauză şi nu pot să le comunic public, dar vă asigur că de fiecare dată instituţiile statului au aplicat legea şi de fiecare dată când s-a impus o sancţiune, ea a fost aplicată, fie că a fost o sancţiune aplicată în calitate de participant, fie că a fost aplicată în calitate de organizator al unor astfel de manifestări”, a mai declarat Lucian Bode.

Diana Șoșoacă, campioană la amenzi

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Lucian Bode spunea că senatoarea Diana Șoșoacă este campioana la amenzi. ”Doamna senator este campioana la amenzi, dar se pare că n-o interesează”, spunea Lucian Bode. Spre exemplu, senatorul independent Dianna Șoșoacă a primit trei amenzi doar la un singur protest.

Pe de altă parte, Lucian Bode a explicat şi cum se va desfăşura weekendul de 1 mai pe litoral. Acesta a avut o veste proastă pentru petrecăreți.

Cluburile de pe litoral, închise de 1 Mai

A spus că tinerii nu se vor putea distra în cluburi, întrucât acestea nu vor fi deschise.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a mai declarat Lucian Bode.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI