Gestul pe care l-a făcut fiul lui Gheorghe Dincă la ieșirea din tribunal. Familia Luizei a sunat imediat la 112

Iancu Andreea, Alexandrina Toader 28.07.2021, 16:06
Gestul pe care l-a făcut fiul lui Gheorghe Dincă la ieșirea din tribunal. Familia Luizei a sunat imediat la 112

Astăzi a avut loc o nouă înfățișare în cadrul procesului lui Gheorghe Dincă, motiv pentru care mai mulți martori, printre care și băieții, fiica și soția lui Dincă au fost prezenți în sala de judecată pentru a da declarații. Dincolo de durerea pe care au strigat-o membrii familiei Luizei Melencu, cea al cărei proces s-a aflat pe masa magistraților din Olt, aceștia au fost deranjați de gestul pe care l-a făcut fiul lui Gheorghe Dincă la ieșirea din tribunal. Familia Luizei a reacționat imediat și a sunat la 112.

Gestul pe care l-a făcut fiul lui Gheorghe Dincă la ieșirea din tribunal

Zi dificilă pentru membrii familiei Luizei Melencu, una dintre tinerele dispărute în urmă cu doi ani de zile, în Caracal. Aceștia au participat la o nouă înfățișare în procesul deschis pe numele acuzatului Gheorghe Dincă, în încercarea de a afla adevărul despre tânăra care nu a mai fost găsită de la incident. După ce discuțiile aprinse au cuprins sala de judecată, scandalul s-a mutat la ieșirea din tribunal, acolo unde gestul pe care l-a făcut fiul lui Gheorghe Dincă, prezent pentru audieri, a stârnit revolta familiei Melencu. Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de către autorități și de felul în care decurge ancheta, bunicul și rudele Luizei Melencu au strigat către acuzat și familia acestuia cu apelativele „traficanților”, „infractorilor”.

Pentru ca lucrurile să nu degenereze, mai mulți jandarmi au intervenit și au calmat spiritele. Totuși, după ieșirea din sala de judecată, fiul lui Dincă a plecat rapid cu mașina, în care i-a transportat și pe ceilalți membrii ai familiei sale, însă a întors pe linie continuă. Momentul în care a părăsit zona de la intrarea în Tribunalul Olt a generat un scandal în rândul familiei Melencu, bunicul Luizei reclamându-l pe fiul lui Dincă la 112 pentru că a încălcat regulile de circulație. Pe de altă parte, în cadrul procesului care s-a încheiat în această după-amiază a fost respinsă cererea de recuzare, după ce judecătoarea a făcut mai multe gesturi prin care părea că favorizează acuzatul. Următorul termen al procesului a fost stabilit  pe data de 8 septembrie.

Gestul făcut de fiul lui Gheorghe Dincă la ieșirea din tribunal
Fiul lui Dincă a întors pe linie continuă, în fața Tribunalului Olt

Incidente în sala de judecată. Familia Luizei Melencu, amendată de judecătoarea cazului Caracal

Procesul tinerei dispărute din Caracal a încins spiritele în sala de judecată, familia Melencu arătându-se deranjată de faptul că judecătoarea din cadrul Tribunalului Olt a părut să îl favorizeze pe Gheorghe Dincă. În plus, revolta membrilor familiei Luizei a fost sancționată de către magistrat, care i-a amendat cu 500 de lei pe bunicul, mama și mătușa tinerei dispărute.

Am ieșit pentru că nu am mai putut să suport ipocrizia și minciuna acestei judecătoare Cotoi. Am fost amendat pentru că soția lui Dincă îi făcea semne lui Dincă. Sunt niște ipocriți judecătorii. Acum se vede destul de clar câtă protecție li se oferă celor din familia lui Dincă. (…) Am fost amendat pentru că i-am zis judecătoarei că soția lui Dincă și Dincă își făceau semne, adică să dea sau să nu dea o declarație sau să-și mențină o declarație, a declarat Stelian Iordache, bunicul Luizei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...