EXCLUSIV

Gest şocant făcut de Gheorghe Dincă. Cui i-a cerut ajutorul „monstrul de la Caracal”: „Se teme pentru viaţa lui” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 28.12.2021, 17:10
Gest şocant făcut de Gheorghe Dincă. Cui i-a cerut ajutorul „monstrul de la Caracal”: „Se teme pentru viaţa lui” EXCLUSIV

Gheorghe Dincă, principalul inculpat în celebrul dosar al celor două fete dispărute de la Caracal, din vara anului 2019, i-a scris personal Papei de la Roma și i-ar fi cerut să se roage pentru el. Scrisoarea ar fi fost trimisă la Roma cu ajutorul membrilor familiei lui Dincă, care nu ar fi avut încredere în serviciile poștale românești.

„Monstrul de la Caracal” a cerut ajutorul Papei Francisc!

Gheorghe Dincă, principalul inculpat în celebrul dosar al evenimentelor de la Caracal, din vara anului 2019, a cerut ajutorul Papei Francisc. Aflat închis de circa doi ani și jumătate, Dincă i-a scris în această vară Suveranului Pontif, cerându-i se pare ajutor spiritual. Scrisoarea ar fi fost trimisă la Roma cu ajutorul membrilor familiei lui Dincă, care nu ar fi avut încredere în serviciile poștale românești. Surse din anturajul familiei lui Dincă au precizat pentru impact.ro că scrisoarea a fost pusă la poștă pe teritoriul Italiei.

Ce gest a facut Gheorghe Dinca, monstrul de la Caracal
Gheorghe Dincă speră la ajutor din partea Papei

Legăturile cu Italia ale familiei lui Dincă

De altfel, soția lui Gheorghe Dincă, dar și alte rude ale acestuia, aveau contract de muncă în țara în care s-au stabilit oficial peste un milion de români în ultimii 15 ani. Soția lui Dincă a lucrat ani buni în sudul Italiei, la un restaurant din Bari, de unde îi trimitea constant acestuia sume cuprinse între 500 și 1.000 de euro, până în momentul în care acesta a devenit cunoscut opinie publice drept „Monstrul din Caracal”, după răpirea și dispariția a două tinere, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Scrisoarea a ajuns la Vatican

Surse din anturajul familiei au indicat pentru impact.ro că Papa Francisc a primit scrisoarea ce i-a fost adresată de către Gheorghe Dincă.

Nu știm dacă ea a fost citită personal de către Papă, fiind scrisă în limba română, sau de către un secretar al acestuia, dar știm că a ajuns sigur la Vatican. De unde știm? Am primit și un răspuns de la Papă, în care acesta s-a interesat în amănunt dacă are nevoie de vreun ajutor anume, material sau spiritual!, au declarat sursele citate.

Ce i-ar fi cerut papei

Există indicii însă că Gheorghe Dincă nu a cerut vreun ajutor material, ci acesta i-ar fi cerut Papei să se roage pentru el, dar și să-i urmărească desfășurarea procesului său ce are loc de mai bine de un an și jumătate la Tribunalul Olt. Carmen Obârșanu, avocata familiei Luizei Melencu, spune că nu e surprinsă de gestul inculpatului.

Cred că Gheorghe Dincă a început să se teamă pentru viața sa. Mai mult, începe să înțeleagă că procesul său nu poate avea decât un singur deznodământ. Ca atare, nu m-ar mira să aflăm că va cere sprijinul oricăror instanțe internaționale despre care el crede acum că l-ar putea ajuta. L-am urmărit cu atenție și în ultimele luni mi-a lăsat impresia unei schimbări. De aceea spun că lui Gheorghe Dincă a început să-i țâțâie fundul!, a precizat la rândul ei Carmen Obârșanu pentru impact.ro.

Procesul continuă cu audierea medicilor

Procesul acestuia va continua la Slatina, în luna ianuarie 2022, cu audierea oficială a medicilor care au eliberat certificatul de deces al Alexandrei Măceșanu. Aceasta a fost declarată oficial moartă în decembrie 2019, la cinci luni de la dispariția sa fără urmă. Scenariul pe care lucrează în prezent autoritățile indică faptul că adolescenta de 15 ani din Caracal ar fi fost răpită, sechestrată, violată, ucisă şi apoi arsă într-un butoi în propria curte de către Gheorghe Dincă, un mecanic auto de 66 de ani din Caracal, de numele căruia se leagă și dispariția în condiții similare, în aprilie 2019, și a Luizei Melencu, o tânără de 18 ani, din același oraș al județului Olt.

Ce spune Patriarhia Română

În altă ordine de idei, impact.ro a solicitat purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române un punct de vedere legat de eventualitatea ca Gheorghe Dincă, creștin ortodox, să fi cerut oficial ajutor spiritual în ultimele luni.

Niciun condamnat nu solicită asistență religioasă Patriarhiei. Fiecare penitenciar are un preot desemnat care acordă asistență firească pentru oricine, cu atât mai mult pentru cineva care are conștiința încărcată cu grave, cumplite păcate. Așadar, doar preotul penitenciarului respectiv știe dacă persoana menționată s-a spovedit sau nu, dar aceasta rămâne desigur o probleme strict personală, a sunat precizarea venită din partea lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Urmăriți Impact.ro și pe