George Burcea a scăpat de dosarul penal. Cum s-a ajuns la această decizie

Stan Filon 23.10.2020, 20:49
George Burcea a scăpat de dosarul penal. Cum s-a ajuns la această decizie

George Burcea are parte și de vești bune. După divorțul de Andreea Bălan și diagnosticul de coronavirus, actorul are parte și de o veste bună: a scăpat de dosarul penal care se pare că i-a pus capăt și căsniciei cu Andreea Bălan. Actorul fusese depistat în trafic de polițiștii de la rutieră în timp ce șofa sub influența drogurilor, iar acesta a spus că cea care l-a ”turnat” ar fi fost chiar soția sa.

George Burcea a scăpat de dosarul penal cu care s-a ales după ce a condus drogat

Polițiștii au decis neînceperea urmăririi penale deoarece legea este mai permisivă în privința consumului și este mai strictă în privința deținerii în vederea consumului. Actorul a scăpat de dosarul penal deoarece polițiștii nu au descoperit nimic asupra lui, ci doar au sesizat că acesta consumase deja drogurile.

”Dacă pe durata cercetărilor se dovedește că persoana a deținut sau deține droguri pentru consum, atunci se poate antrena răspunderea penală. Însă, dacă rezultă că o persoană doar a consumat, fără a dovedi posesia, atunci nu suntem în ipoteza unei infracțiuni”, ne-a declarat avocatul Florin Ionuț Pascu.

George Burcea a scapat de dosarul penal
George Burcea a scapat de dosarul penal

George Burcea a dat vina pe Andreea Bălan pentru dosarul penal

La data de 21 februarie, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov a anunțat, într-un comunicat de presă, că în jurul orelor 10.00, polițiștii Serviciul Rutier Ilfov au oprit în trafic un bărbat, din Voluntari, care conducea un autoturism pe Bulevardul Eroilor din orașul Voluntari, județul Ilfov.

”Bărbatul a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru consumul de substanțe psihoactive. Persoana în cauză a fost transportată la o unitate spitalicească din București în vederea prelevării de mostre biologice de sânge și urină”, a informat IPJ Ilfov.

Aparent, George Burcea era filat de ceva timp, iar acesta a fost oprit special de Poliție, deși nu era un control de rutină. S-a scris la vremea respectivă că actorul ar consuma substanțe interzise de foarte multă vreme și că ar fi fost în atenția oamenilor legii.

”Să ştiţi că mi-am luat „problema” cu banii munciţi de mine, nu de mama, Andreea sau din banii voştri”

George Burcea a vorbit despre acest episod într-o postare pe Facebook, unde a spus că cea care i-a informat pe polițiști ar fi fost nimeni alta decât Andreea Bălan, soția sa, de care s-a și despărțit între timp.

”Poliţia Ilfov nu „m-a filat mult timp”… aşa cum au scris „genialele” ziare sau cum IPJ a dat comunicat (cred), ci au fost informaţi de Andreea. Spun asta pentru că eram de față când s-a întâmplat acest lucru. Tot acolo eram când mi s-a cerut politicos să eliberez „platoul de filmare”. Andreea ştia că eu am consumat substanţe. De unde? Şi-a însuşit telefonul meu de multe ori când eram în lumea viselor, apoi a început să întrebe în dreapta şi-n stânga”, a scris George Burcea pe Facebook, lămurind situația.

”Faptul că eu am consumat o substanţă interzisă de lege nu văd de ce ar fi problema întregii ţări… Pe lângă asta, să ştiţi că mi-am luat „problema” cu banii munciţi de mine, nu de mama, Andreea sau din banii voştri. Nu uitaţi că am voie să fac ce vreau cu banii mei, iubiţilor…. Pe lângă acest aspect, în ultimii 5 ani nu ştiu dacă m-am îmbătat de 5 ori şi atunci a fost de ziua mea, din banii mei şi într-un loc sigur, nu în club, pe stradă sau la volan, cum pretind anumite scursuri ale societăţii, scursuri care au consumat şi poluat degeaba zeci de ani. Conform legii eu am greşit şi totodatã mi-am şi asumat acest lucru, iar mai târziu voi plãti. Nu vã faceţi griji, ştia Burcea cã vine şi ziua plății”, mai scria actorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...