Gafa uriașă a ministrului Sănătății. Cum s-a făcut de râs Alexandru Rafila în fața viitorilor medici de urgență

Anca Manolica 12.10.2022, 23:07
Gafa uriașă a ministrului Sănătății. Cum s-a făcut de râs Alexandru Rafila în fața viitorilor medici de urgență

Gafă de proporții făcută de Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila. Acesta s-a făcut de râs în fața viitorilor medici urgentiști, miercuri dimineață, 12 octombrie, atunci când a anunțat data și ora examinării. Iată ce acuzații îi aduc cei care trebuie să susțină examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în ramura Medicinei de Urgenţă.

Alexandru Rafila a anunțat data examinării cu doar 15 minute înainte să înceapă

A fost revoltă miercuri, 12 octombrie, printre candidaţii la examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă, după ce Ministerul Sănătății a comunicat ora examenului cu numai 15 minute înainte de începerea acestuia. Astfel, Alexandru Rafila a anunțat la ora 10:45 că la ora 11:00 va avea loc examenul în cele două centre: cel de la București și cel de la Târgu Mureș.

Din cauza acestei erori de comunicare, unii medici care urmau să susțină examinarea nici măcar nu erau prezenți, de vreme ce Ministerul nu a transmis din timp informații privind data și ora examinării. Ba mai mult, nici unii membri ai comisiilor nu ajunseseră.

Asta după ce, ore întregi, cei implicați, medici candidați și examinatori, profesori universitari, au fost cu ochii pe site-ul Ministerului, pentru a afla când pot da examenul de specialitate, dar nu au văzut nimic. De subliniat că testul numără 400 de întrebări și durează câteva ore bune.

Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății

Ce a transmis Ministerul Sănătății

Câteva ore mai târziu, Ministerul Sănătății a anunțat că toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura astăzi, fără a preciza și când anume au fost anunțați.

„Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgenţă se desfăşoară diferit faţă de celelalte specialităţi medicale la care se desfăşoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Ministerul Sănătăţii.

Examenul a avut ca locaţii anunţate de desfăşurare: Bucureşti (Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti) şi Târgu Mureş (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş). Listele cu candidaţii repartizaţi la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit instituției, comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost afișate pe site-ul Ministerului Sănătăţii înainte de începerea probei, la ora 10:45.

„Preşedinţii şi membrii comisiilor de examen au fost notificaţi anterior şi erau prezenţi la cele două locaţii menţionate. Cunoaşterea componenţei comisiilor nu influenţează desfăşurarea probelor de examen”, a mai spus ministerul.

Cu toate acestea, Ministerul nu a menționat și dacă a fost sau nu anunţată anterior ora susținerii examinării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...