Gabriela Firea, avertisment pentru bucureşteni. “Capitala intră în colaps”

Ana Anitoiu 23.02.2021, 07:57

Gabriela Firea, fostul Primar General al Capitalei, a avertizat că o intenție a succesorului ei, Nicușor Dan, va face ca Bucureștiul să intre în colaps. Proiectul actualului edil va fi dezbătut vineri și va afecta locuitorii municipiului pentru cel puțin doi ani.

Ce avertisment a dat Gabriela Firea pentru bucureșteni

Gabriela Firea a acuzat că Nicușor Dan vrea ca investițiile publice și private să fie suspendate timp de doi ani. Ea a atras atenția că acest proiect ar avea consecințe grave în Capitală. Printre acestea s-ar număra concedierea unor persoane angajate pentru executarea lucrărilor edilitare, dar și amânarea oferirii unor locuințe persoanelor vulnerabile.

”Capitala intră în colaps! Investițiile publice și private vor fi suspendate timp de 2 ani! Asta vrea primarul dreptei unite împotriva oamenilor! A depus un proiect care va fi dezbătut vineri, prin care suspendă toate planurile urbanistice zonale de sector. Pe scurt, de la poduri, pasaje, lărgiri de bulevarde, până la construcții rezidențiale ori locuințe sociale-toate vor fi înghețate 2 ani, pe puțin.  Asta înseamnă că vor fi afectați direct cetățenii, prin nefinalizarea lucrărilor edilitare, precum și investitorii care plătesc taxe și impozite la stat și care își vor trimite angajații acasă, îngroșând șirul șomerilor, precum și persoanele vulnerabile, care așteptau un acoperiș deasupra capului”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Gabriela Firea, avertisment pentru bucuresteni.
Nicusor Dan

Gabriela Firea, despre intenția lui Nicușor Dan: ”Îi condamnă pe bucureșteni la sărăcie”

De asemenea, Gabriela Firea a acuzat că această intenție a actualului Primar General al Capitalei condamnă Bucureștiul la subdezvoltare. În plus, din punctul ei de vedere, o astfel de decizie ar condamna bucureștenii la sărăcie, iar existența acestui proiect al lui Nicușor Dan este o problemă ce ține de siguranța cetățenilor.

”Probabil asta vrea dreapta în Capitală! Să pună pe fugă oamenii și capitalurile. Grupul consilierilor social-democrați NU va susține o astfel de aberație administrativă care condamnă Bucureștiul la subdezvoltare, iar pe bucureșteni la sărăcire și lipsa unui minim confort. Dacă PNL votează abuzul dement al primarului căruia nu îi păsa de oameni, va avea soarta PNȚ-CD! Instituțiile statului sper să își facă datoria. Este și o problemă de siguranța cetățenilor!”, a mai scris Gabriela Firea, luni seară, adăugând hashtaguri precum ”Capitala în Evul Mediu”, ”Blochează toate investițiile”, ”Abuz grav” și ”Administrație împotriva oamenilor”.

Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea

Pe de altă parte, Nicușor Dan a atacat-o la rândul lui pe Gabriela Firea, nu mai departe de săptămâna trecută, anunțând pe aceeași platformă de socializare că actuala administrație continuă să plătească datorii pe care ea le-a lăsat bucureștenilor. El a menționat că ”haosul” pe care l-a lăsat fostul Primar General al Capitalei ”pare incredibil”.

”Săptămâna trecută am achitat două facturi din martie 2019. Pare incredibil acest haos lăsat de fostul primar, dar încă plătim datorii de acum 2 ani. Vreau să îi asigur pe toți cei care încă au bani de recuperat, pentru diverse servicii și lucrări deja executate, că relația noastră cu ei este una corectă. Și așa va fi pe tot parcursul mandatului meu la conducerea orașului. Pentru ca Bucureștiul să devină orașul pe care ni-l dorim, trebuie să existe colaborare între autoritate, mediul de afaceri, asociațiile profesionale, ONG-uri și, mai ales, cetățeni. Pentru colaborare este nevoie de încredere. Principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădesc încrederea”, a scris el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI