Gabriela Firea, reacţie dură după eliminarea tichetelor de vacanţă oferite bugetarilor. „Vor da faliment”

Nicu Stan 10.02.2021, 09:54
Gabriela Firea, reacţie dură după eliminarea tichetelor de vacanţă oferite bugetarilor. „Vor da faliment”

Gabriela Firea a avut o reacţie dură după eliminarea tichetelor de vacanţă oferite bugetarilor. Fostul edil al Capitalei susține că multe afaceri din turism vor da faliment.

Gabriela Firea susține că eliminarea tichetelor de vacanță va băga în faliment turismul din România

Gabriela Firea, reacţie dură după ce guvernul Cîțu a decis eliminarea tichetelor de vacanţă oferite bugetarilor. Senatorul susține că asta va însemna intrarea în faliment a multor afaceri din domeniul turismului.

Fostul edial al Capitalei a criticat decizia coaliţiei de guvernare de a elimina voucherele de vacanţă pe care le primeau bugetarii. Această măsură ar  reprezenta lovitura de graţie pentru turismul românesc.

Gabriela Firea, acuzații grave

Gabriela Firea anunță că măsura de eliminării tichetelor de vacanţă nu a fost anunţată de niciunul dintre partidele din Coaliţia de Guvernare.

Ziua si tăierea! Ziua si minciuna iesita la suprafata! Tăierea voucherelor de vacanță nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din Coaliția de Guvernare. Dimpotrivă, susțineau că vor relansa economia și vor sprijini sectorul Horeca.

Senatorul PSD susține că măsurile luate vor distruge economia

Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern de tip contabil. Mizând că vor face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus.
Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget.

Salariații acestor firme vor intra în șomaj – nu vor mai plăti nici ei taxe și contribuții, dimpotrivă vor crește cheltuielile cu șomajul.
Nu în ultimul rând, se renunță la o măsură care avea beneficiul de a fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, care acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului e posibil sā reintre în zona gri sau chiar în zona neagră.

Ce ar fi făcut PSD dacă se afla la guvernare

În viziunea PSD, voucherele nu doar că nu ar fi fost tăiate, ci dimpotrivă erau necesare pentru repornirea industriei turistice și sectorul HORECA.
În luna mai 2020, în contextul pandemiei, PSD a prezentat programul Repornim România, în care voucherele de vacanță reprezentau o soluție pentru susținerea turismului românesc”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe