Gabriela Firea, anunț nou cu privire la ajutorul pentru mame și nou-născuți: „Să se adreseze primăriilor pentru a solicita tichetele sociale”

Elena Avramescu 23.09.2022, 12:02
Gabriela Firea, anunț nou cu privire la ajutorul pentru mame și nou-născuți: „Să se adreseze primăriilor pentru a solicita tichetele sociale”

Gabriela Firea este extrem de fericită după ce a reușit să pună la punct ultimele detalii pentru sprijinul în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familii vulnerabile. Acest ajutor este pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar va include și consiliere parentală. Însă cele care vor beneficia de aceste tichete vor fi mămicile cu bebeluși de până în 3 luni.

Sunt pregătite tichetele sociale pentru mame și nou-născuți

„Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar. Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame.

Astfel, mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală.

Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni. O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

În plus, conform Ordonanței de Urgență adoptată de Executiv, mamele pot să utilizeze aceste tichete pentru a cumpăra orice este necesar pentru nou-născuți, cum ar fi scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora.

Gabriela Firea, anunt nou cu privire la ajutorul pentru mame și nou-nascuti
Ajutor pentru mame si nou-nascuti

Astfel că mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, care nu beneficiază de o situație materială bună, au posibilitatea de a se adresa primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei.

„Un vot pozitiv a fost acordat și proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind venitul minim de incluziune. Îl felicit pe ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, pentru această inițiativă.

Practic, se ajustează calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar”, a mai scris Gabriela Firea, în completare.

Ministrul Familiei a ținut să completeze că prin această Ordonanță de Urgență se instituie temeiul legal pentru ca toate persoanelor vârstnice fără venituri să poată să fie îngrijite, pe perioadă nedeterminată, în toate centre rezidențiale, dar și să aibă acces la servicii medicale adecvate, prin asigurarea acestora, fără a mai plăti contribuții sociale de sănătate.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...