Milioane de români rămân fără tichete sociale. Ce categorie nu va mai primi voucherele din ianuarie 2023. Anunțul e oficial

Badea Violeta 22.09.2022, 17:35
Milioane de români rămân fără tichete sociale. Ce categorie nu va mai primi voucherele din ianuarie 2023. Anunțul e oficial

Veste proastă pentru o categorie de români! Guvernul PSD + PNL + UDMR ar urma să reducă serios numărul de persoane care vor beneficia de tichete sociale, după ce Comisia Europeană s-a autosesizat. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a oferit mai multe detalii. Iată cine nu va mai primi bani de la stat!

O categorie de români nu va mai primi tichete sociale

Anunț trist pentru o categorie de români. Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a precizat că persoanele care înregistrează venituri peste indemnizația socială, deci pensia minimă garantată, nu se încadrează în categoria celor care se află în sărăcie extremă. Asta susține Comisia Europene, după cum a menționat oficialul.

Astfel, pensionarii care încasează venituri între 1.001 și 1.500 de lei nu se vor mai regăsi pe lista beneficiarilor de anul viiitor, mai exact de la 1 ianuarie 2023. Anul acesta, tichetele sociale de la Guvern au fost de 250 de lei. Banii au intrat o dată la două luni de zile.

Începând de anul viitor, tichetele sociale vor fi acordate românilor care încasează venituri de sub 1.000 de lei, deci șomerilor și persoanelor cu handicap grav.

În 2022, a patra tranșă de bani și ultima va fi virată celor mai săraci dintre români în luna noiembrie. Eligibilitatea se calculează pe baza tuturor veniturilor de care beneficiază persoana în cauză, inclusiv cele care apar în baza de date a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Astfel, celor mai săraci dintre cetățeni nu le rămâne decât să aștepte majorarea pensiilor și a salariilor. PSD și PNL au promis că în 2023 aceste categorii de venituri vor fi crescute, dar fără a oferii prea multe detalii.

Romanii care nu vor mai beneficia de tichete sociale
Romanii care nu vor mai beneficia de tichete sociale

PSD are ca obiectiv majorarea pensiilor

Pensionarii și salariații cu venit minim au fost puternic afectați de creșterea inflației. Astfel, PSD a anunțat că susține creșterea pensiilor și a salariului minim. Totuși, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, transmite că nu dorește să vândă iluzii sau să creeze false așteptări.

„Nu trebuie să ne ascundem în spatele unor calcule sofisticate sau să așteptăm proiecția bugetară ca să avem o decizie fermă în coaliție. Inflație de 15% înseamnă tot atâția bani în minus în veniturile celor mai vulnerabili români.

Mărturisesc că am înțeles cu greu reacțiile inițiale furibunde la propunerile PSD. Nu am ajuns în situația de a vinde iluzii sau de a crea false așteptări.

Nu suntem într-un context în care să ne permitem jocuri de imagine. Eu cred că oamenii știu deja că, atunci când PSD avansează cifre și propuneri, o face cu responsabilitate.

Și, mai ales, nu am aruncat în spațiul public cu cine știe ce promisiuni exotice. Ba din contră, am pus pe masa coaliției soluții la probleme sociale.

Cu acest ping-pong al declarațiilor incerte despre mărirea pensiilor și a salariului minim, riscăm să dăm senzația de târguială. De aceea, cred că avem nevoie cât mai repede de un angajament ferm în cadrul coaliției, că de la 1 ianuarie 2023 românii vor beneficia de aceste creșteri”, a declarat Paul Stănescu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...