Fructul cu care un român a dat lovitura. Face bani grei cu afacerea sa, produsul se vinde precum pâinea caldă

Cătălina Burghelea 16.10.2022, 16:08
Fructul cu care un român a dat lovitura. Face bani grei cu afacerea sa, produsul se vinde precum pâinea caldă

Un român pasionat de horticultură face mulți bani cu noua lui afacere inedită. Bărbatului i-a venit ideea să cultive un fruct care, în mod normal, este specific sezonului de primăvară-vară, doar că a ales un soi de toamnă, despre care nu multă lume a auzit. Iată că visul său s-a concretizat într-un business de succes.

Afacerea cu care un român a dat marea lovitură

Chiar dacă temperaturile au scăzut simțitor și urmează perioada geroasă, afacerea unui antreprenor din Maramureș este în floare. Românul a mizat pe fructe de toamnă, iar acum face o avere cu aceste soiuri specifice pentru sezonul de primăvară-vară. Este vorba despre un horticultor care a cultivat căpșuni de toamnă în localitatea Târgu Lăpuș.

Face o avere cu fructe de toamnă

Pe câmpul din Târgu Lăpuș s-au copt căpșunele, deși suntem la mijlocul toamnei. Cultivatorii din această zonă optează pentru soiuri care dau roade târziu, până vine îngheţul, acestea fiind și mai scumpe decât cele care apar vara pe tarabele din piață. Care este diferența între căpșunele de primăvară şi cele de toamnă.

Căpșuni de toamnă
Căpșune de toamnă

Ce gust au căpșunele de toamnă

S-au făcut mai târziu, dar aceste fructe de toamnă sunt mai dulci și mai aromate decât cele culese în plin sezon, susțin clienții. De asemenea, românii care cultivă un astfel de soi adus din Statele Unite ale Americii au șansa să aibă câștiguri mult mai mari decât cu fructele de vară. În timp ce kilogramul de căpșune clasice costă vara în jur de 10 lei, cel de căpșune de toamnă este vândut cu 20-25 de lei, scrie Observator.

Căpşunii de toamnă sunt visul transformat în realitate al unui tânăr absolvent de horticultură. Dorin a început cu o plantaţie de 3000 de mp, iar acum are 8000 de metri. Între timp, fructele lui au ajuns faimoase în aproape toată țara.

„Soiul predominant în această cultură este albion. Acesta produce din mai până la prima brumă. Are fructe foarte mari, e aromat şi e originar din Statele Unite ale Americii”, a explicat tânărul afacerist.

Ideea unor ucraineni a prins în România

Afaceri bănoase în România sunt și cele deschise de ucrainenii ajunși în țara noastră din cauza războiului lui Vladimir Putin. De pildă, o familie de ucraineni a dat lovitura cu restaurantul pe bază de sistem delivery, care livrează mâncare tradițională din Ucraina.

În cadrul localului deținut de Vasile Mihalko lucrează trei bucătărese refugiate din Ucraina, care au ales să se stabilească în România. Aceste femei vorbesc limba română, la fel ca patronul, ei locuind anterior într-o localitate aflată lângă granița cu țara noastră. Totodată, persoanele dornice să gătească tradițional au la dispoziție diferite rețete, care sunt disponibile pe site-ul restaurantului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...