Fraţii Paval au băgat sute de milioane de lei în această afacere. Ce legătură are totul cu Ikea

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 20:38
Fraţii Paval au băgat sute de milioane de lei în această afacere. Ce legătură are totul cu Ikea

Fraţii Pavăl au băgat sute de milioane de lei în această afacere. Ce legătură are totul cu Ikea. Patronii celui mai mare retailer de bricolaj și-au majorat din nou capitalul. Ce urmărește compania cea mai mare din România, dezvoltată de afaceriști români.

Dedeman a băgat sute de milioane de lei în această afacere. Ce vrea să facă lângă Ikea Timișoara

Fraţii Pavăl au băgat sute de milioane de lei în această afacere. S-a aflat ce legătură are totul cu Ikea.

Pavăl Holding, compus din Dragoș și Adrian Pavăl, a majorat din nou capitalul social al companiei Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cea mai mare afacere dezvoltată de antreprenori români, acum cu aproximativ 260 milioane lei, prin aport în numerar, și prin emisiunea a 25,9 milioane părți sociale noi.

Dedeman investeste in imobiliare
Dedeman investeste in imobiliare

Ce cifră de afaceri a atins Dedeman anul trecut

Ca urmare a acestei noi operațiuni, capitalul Dedeman a urcat la 2,47 miliarde de lei. Astfel, Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de români, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a atins anul trecut o cifră de afaceri cu puțin peste 9 miliarde lei, comparativ cu 8,2 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,4 miliarde lei, 1,28 miliarde lei în 2019. Compania a ajuns anul trecut la 11.374 angajați, de la 10.769 salariați câți avea în 2019.

Recent, după cum a anunțat profit.ro, frații ”Dedeman” au început să pregătească un mega-proiect imobiliar în nordul Capitalei. Trebuie reținut faptul că frații Pavăl au intrat în 2019 pe sectorul logistic al pieței imobiliare prin asocierea cu antreprenorul Ionuț Dumitrescu, care dezvoltă un parc logistic în localitatea Chitila. După asta, frații Pavăl au semnat un nou angajament cu Ionuț Dumitrescu, pentru construirea unor depozite în Bacău și la Craiova.

Dedeman investește în imobiliare

Patronii Dedeman lucrează și la dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt multianual, fiind primul de acest fel pentru ei, amplasat în nordul orașului Bacău, pe malul râului Bistrița.

Frații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, iar acum investesc în sectorul imobiliar, respectiv achiziția The Bridge și The Office, construcții, Cemacon, industrie, Alro, farma, Antibiotice Iași, și viticultură, Purcari Wineries și, mai nou, pe piața colectării de deșeuri, Ecorep Group.

Dedeman, în acționariatul BRD

Nu în ultimul rând, ei au intrat și în acționariatul BRD Groupe Societe Generale, cel de-al treilea cel mai mare grup financiar din țara noastră. De asemenea, frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, situat în comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Aceasta este una dintre cele mai mari suprafețe de teren destinat construcțiilor tranzacționată în ultimii ani în țara noastră.

În plus, fraţii Pavăl ia în calcul posibilitatea cumpărării unui teren de la Ion Ţiriac lângă viitorul magazin Ikea Timişoara. Pentru această tranzacție ar putea plăti 15 milioane de euro, potrivit datelor din piaţă. Astfel, Dedeman ar repeta schema din Bucureşti, unde în Băneasa a construit cel mai mare magazin al său, în urma unei investiţii de 36 milioane de euro tot lângă un magazin Ikea, în timp ce pe bdul Theodor Pallady din Capitală Ikea a construit vizavi de magazinul Dedeman.

Urmăriți Impact.ro și pe