Fostul ministru, Ion Ștefan, dat pe mâna procurorilor pentru ultraj

Gabriela del Pupo 30.12.2021, 09:46
Fostul ministru, Ion Ștefan, dat pe mâna procurorilor pentru ultraj

Fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, va fi anchetat de procurori pentru ultraj după ce Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a sesizat Parchetul. Ministrul este acuzat că și-ar fi folosit funcția pentru a le cere socoteală șefilor poliției din Vrancea pentru că fiul său a fost oprit în trafic și legitimat de 3 ori într-o singură săptămână.

Comandă politică sau abuz în serviciu?

Șefii poliției au fost chemați în biroul prefectului de Vrancea, acuzat de abuz în serviciu, unde Ion Ștefan le-ar fi spus „Nu îmi mai opriți băiatul în trafic”. Ion Ștefan face parte din grupul parlamentarilor care au demisionat din PNL și s-au alăturat lui Ludovic Orban, în grupul parlamentari neafiliați care au inițiat Forța Dreptei. Acesta acuză șefii poliției că ar fi ascultat de o comandă politică.

„Feciorul meu a fost legitimat de trei ori într-o săptămână, de trei ori în aceeași săptămână, circulând cu aceeași mașină cu care am circulat și eu timp de 17 ani în orașul Focșani. Eu cred că este mai mult decât un abuz”, a declarat fostul ministru Ion Ștefan pentru Digi24.

Ion Stefan somat de Primaria Focsani pentru ca nu si-a achitat taxele si impozitele. Sursa foto: Bugetul.ro
Sursa foto: Bugetul.ro

„Nu am reușit cu Grindă să încercăm cu feciorul”

Deputatul de Vrancea spune că scopul acestor controale era ca votul său să sprijine Guvernul propus de partidul pe care tocmai îl părăsise.

„Eu nu am cerut nicio explicație, eu am rugat, chiar așa a fost: am vrut să-mi spună și mie mai multe despre situația în sine. Eram mâhnit și surprins de toată operațiunea, mai ales că se întâmpla în săptămâna în care trebuia să se voteze guvernul. Nu era într-o săptămână oarecare”, arată actualul deputat. El susține că este vorba de o campanie pentru a-și „regândi poziția politică”.

„Nu au reușit cu Ion Ștefan, cu Grindă, să începem cu feciorul!” a mai spus deputatul.

Evenimentele au avut loc în luna noiembrie iar Ministerul de Interne a trimis Corpul de control la prefectura din Vrancea pentru a face o anchetă. În urma controlului a fost sesizat Parchetul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...