Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării, în stare gravă după ce l-a lovit o macara

Ana Anitoiu, Ioana Nechifor 31.03.2021, 20:50
Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării, în stare gravă după ce l-a lovit o macara

Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării, este în stare gravă după ce l-a lovit o macara. Deputatul a fost transportat, miercuri, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani, după care a fost preluat de un elicopter SMURD și transferat la Spitalul Floreasca din București, pentru investigaţii suplimentare.

Cum a avut loc accidentul lui Ion Ștefan

Accidentul deputatului liberal a avut loc la firma pe care el o deţine în Focşani, judeţul Vrancea. Este vorba despre o fabrică de cauciucuri şi mase plastice. Ion Ştefan se afla în curtea societăţii, acolo unde o macara de mici dimensiuni era în funcţiune.

Conform anchetatorilor, la un moment dat, în timp ce macaragiul încerca să mute niște paleți, un element din braţul macaralei s-a desprins şi a căzut peste fostul ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban.

Ion Stefan, fost ministru al Dezvoltarii, in stare grava dupa ce l-a lovit o macara
Ion Stefan

În ce stare se află Ion Ștefan

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Toma, Ion Ștefan este în stare gravă, dar stabilă. Conform unor surse medicale de la Spitalul din Focșani, deputatul a suferit o fractură de mandibulă, o dislocare de braț și are mai multe oase de la laba piciorului strivite. Politicianul este conştient şi cooperant.

”Din păcate, colegul nostru, Ion Ştefan, a suferit un accident. În acest moment se află la spital, unde i se fac investigaţii amănunţite. Suntem alături de acesta şi de familia sa și îi urăm multă sănătate şi însănătoşire grabnică”, a declarat Cătălin Toma.

Dosar penal după accidentul lui Ion Ștefan

În urma acestui accident, ITM a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele în care a avut loc acest eveniment catalogat drept accident de muncă, iar poliţiştii au deschis un dosar penal. Mai exact, se fac cercetări pentru ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă”.

“Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană a fost accidentată în timp ce se afla în curtea unei societăţi comerciale de pe raza municipiului. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit, în timp ce o altă persoană manevra o automacara, intenţionând să mute un utilaj. Aceasta a fost transportată cu ambulanţa la o unitate medicală, în vederea primirii îngrijirilor necesare”, a transmis IPJ Vrancea, potrivit News.ro.

Ion Ștefan, problemă gravă la coloană

În vara anului trecut, Ion Ștefan a apărut la Parlament purtând un guler cervical. Politicianul, la acea vreme ministru al Dezvoltării, a explicat cum a ajuns în acea situație și ce i-au spus medicii. El a precizat că se afla la minister atunci când a început să aibă simptome îngrijorătoare.

”Acum vreo 10 zile eram la minister, la birou și am avut o problemă serioasă. O durere maximă în brațul drept, mi-a amorțit mâna și a fost nevoie să merg la medic. După mai multe zile de consultări am ajuns în situația asta. Vorbim despre o situație în coloana vertebrală, ceva vertebre, C6-C7 tasate. De 10 zile am luat atâtea pastile cât nu am luat toată viața cumulat. Medicii mi-au recomandat repaus, să continui tratamentul, am luat-o treptat pentru faptul că nu pot să fac prea multe, că durerea persistă”, a declarat Ion Ștefan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...