Forul din România care reacționează după ce Șumudică a fost jignit de turci. Ce i se cere televiziunii unde s-a întâmplat totul

Cristian Cojocaru 13.01.2021, 12:06
Forul din România care reacționează după ce Șumudică a fost jignit de turci. Ce i se cere televiziunii unde s-a întâmplat totul

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori a reacționat în apărarea lui Șumudică după ce acesta a fost jignit de către turci. AFAN, a venit și cu o cerință către televiziunea unde fostului antrenor al Gaziantep a primit comentarii rasiste și xenofobe.

Cerințele AFAN după ce Șumudică a fost jignit

În urma jignirilor adresate lui Marius Șumudică, AFAN a reacționat luând apărarea fostului antrenor al Gaziantep. Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori condamnă vehement reacția xenofobă și rasistă a lui Erman Toroglu, fost fotbalist și arbitru în Turcia. Toroglu l-a numit pe Șumudică ”țigan” și ”circar” în cadrul unei emisiuni televizate.

„Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Şumudică care recent şi-a încheiat contractul cu Gazişehir Gaziantep FK din Turcia. Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea şi mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depăşit cu mult graniţele unor comentarii/opinii decente. Ne manifestăm surprinderea şi dezamăgirea pentru modul în care dl Erman Toroglu a găsit de cuviinţă să facă aprecieri la adresa lui Marius Şumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist şi arbitru. Nu există nicio justificare pentru termenii şi calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil aşa cum este Aspor.” potrivit comunicatului.

Erman Toroglu a mai afirmat despre Șumudică în cadrul aceleiași emisuni că este un ”cerșetor”
Erman Toroglu a mai afirmat despre Șumudică în cadrul aceleiași emisuni că este un ”cerșetor”

”Să spun cerşetor, hai să spun cerşetor”

AFAN vine acum cu o cerință față de postul TV la care lucrează Erman Toroglu și anume, să prezinte scuze publice șui Marius Șumudică. Totodată, aceștia doresc ca autoritățile să reacționeze, asa cum s-a întâmplat și în cazul lui Sebastian Colțescu atunci când acesta a fost implicat într-un scandal la nivel internațional, în Franța.

”Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice dlui Marius Şumudica şi le recomandăm acestora să-şi aleaga în viitor mai cu grijă colaboratorii.De asemenea, cerem o reacţie fermă din partea autorităţilor turce, similara cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu, altminteri toate pledoariile antirasiste şi antidiscriminare perorate în spaţiul public le vom considera a fi fost fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate”, se arată în comunicat.

Erman Toroglu a mai afirmat despre Șumudică în cadrul aceleiași emisuni că este un ”cerșetor”, jignind-ul pe acesta într-un mod continuu.

„Antrenorul acesta este un teatru total. Nu am mai văzut aşa teatru. Ce crede că este aici? Du-te la arabi, ce cauţi aici? Se poate aşa ţigănie? Ei îmi dau asta, îmi dau 600, eu iau 600, ar trebui să iau 800… Mă scuzaţi, este ţigănie. Ce să spun, frate? Cu orice parte ţin este rău. Să spun cerşetor, hai să spun cerşetor…”, a spus Toroglu la A Spor, potrivit cotidianului Cumhuriyet.

Urmăriți Impact.ro și pe