Denis Haruț, jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, a trăit o adevărată dramă. Ce a fost obligat să facă în vestiar

Cristian Cojocaru / 11.01.2021, 10:08
Denis Haruț, jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB, a trăit o adevărată dramă. Ce a fost obligat să facă în vestiar

Denis Haruț, tânărul fotbalist dorit de FCSB, trecea acum doi ani prin momente dramatice. Cariera fundașului cotat la 1 milion de euro era în mare pericol, potrivit unor documente publicate de către playsport.ro, după ce tânărul a refuzat o modificare în contract.

Drama lui Denis Haruț, tânărul dorit la FCSB

Denis Haruț, un tânăr foarte talentat, a trecut printr-o drama pe baza carierei sale fotbalistice, după ce a refuzat să accepte o diminuare de 50% a contractului. Un contract care îi aduce venituri sub 1.000 de euro lunar. Acesta ajunsese să se antreneze singur prin parcuri, după ce ACS Poli Timișoara i-a transmis că nu mai este membru al lotului.

Fost junior la Poli Timișoara, acesta a fost transferat în 2016 la ACS Poli Timișoara unde urma să debuteze în Liga 1 sub comanda lui Ionuț Popa. Folosit ca fundaș central, era rezervă, debutul având loc un an mai târziu, în octombrie 2017 chiar pe Arena Națională împotriva celor de la FCSB. La mai puțin de o lună de la debut, Adrian Boingiu îl trimitea fundal central într- victorie obținută de către U19 a României împotriva Greciei.

Problemele acestuia au început în momentul în care i s-a cerut să accepte o înjumătățire a contractului, care era oricum unul mic. Pentru că a refuzat oferta, conducerea clubului a recurs la penalizări, fiind înlocuit de Valeriu Răchită. Haruț nu a fost luat în cantonamentul echipei din Antalya, ajungând să se antreneze singur prin parcuri. Deși îl chema la antrenamente de două ori pe zi, acestuia nu i se acordau condițiile necesare, fiind lipsit de beneficiul unui antrenor, a unui preparator fizic cu atât mai mult cu cât nu a fost chemat pentru vizita medicală.

Mâhnit de ceea ce i se întâmpla, Denis Haruț a decis să se adreseze AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România) prin președintele Emilian Hulubei, trimițând trei notificări prin care anunța că va reclama clubul.

„Vă informăm că jucătorul s-a prezentat sâmbătă și duminică (23.02.2019 și 24.02.2019) la antrenamente, astfel cum i s-a comunicat. Din păcate, ați considerat de cuviință să îi comunicați jucătorului un program de antrenament pe care clubul nu l-a respectat. Jucătorului nu i s-au pus la dispoziție condițiile necesare efectuării antrenamentelor. Nu a fost prezent nici măcar antrenorul, nici la ședințele stabilite pentru ora 11:00, nici la cele stabilite pentru ora 15:00. Mai mult decât atât, nu i s-a pus la dispoziție nici vestiar / un spațiu unde jucătorul să se echipeze / dezechipeze pentru antrenamente. Și nici echipamentul necesar desfășurării antrenamentelor.” arată documentele.

Denis Haruț, dorit de Gigi Becali la FCSB, nu a încheiat contractul.
Denis Haruț, dorit de Gigi Becali la FCSB, nu a încheiat contractul.

ACS Poli Timișoara amendată de CNCD

Clubul a răspuns prin a lua măsuri chiar mai dure, fiind obligat să stea la club opt ore pe zi, chiar dacă nu se antrena. AFAN a continuat lupta pentru a-l salva pe Haruț. CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) s-a autosesizat cu privire la caz. Denis a fost anunțat în data de 16 ianuarie 2019 de către ACS Poli Timișoara că  nu mai intră în programul de pregătire, fiind liber.

Jucătorul a filmat cu telefonul mobil umilințele la care a fost supus de către club. Concluzia celor de la CNCD a fost că tânărul a fost într-adevăr discriminat, cei de la ACS Poli Timișoara primind o amendă. Liber de contract, Denis Haruț semnat cu FC Botoșani, lucru care a făcut ca a sa cotă să explodeze, în prezent fiind dorit de către FCSB, întelegerea cu aceștia nefiind încheiată din motive că durata contractului era de fapt alta decât stabiliseră.

”Au mai fost câteva detalii de pus la punct. Mă bucur că am rezolvat. Este un moment foarte important pentru cariera mea. Am trăit cu intensitate aceste momente. Mă bucur că acum totul este ok. E un pas înainte în cariera mea. Sper să arăt ce am demonstrat și la Botoșani. Sunt pregătit să joc pe orice post, încerc să-mi fac treaba indiferent undeva voi juca. Sper să nu dezamăgesc. Mă simt mai bine pe poziția de fundaș central. Aștept cu nerăbdare să încep. Marius Croitoru mi-a spus să fac ce simt eu și că e un pas mare în cariera mea. Nu am teamă de critici. Sunt foarte puternic. Mă bucur că roadele muncii mele se văd acum”, declara Denis Haruț sâmbătă seară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI