Marius Șumudică le pregătește o surpriză turcilor după ce a fost dat afară de la Gaziantep. Unde se duce românul

Stan Filon / 10.01.2021, 18:49
Marius Șumudică le pregătește o surpriză turcilor după ce a fost dat afară de la Gaziantep. Unde se duce românul

Marius Șumudică nu mai este antrenorul lui echipei turce Gaziantep, după un conflict foarte vocal cu conducerea clubului. Totul a pornit de la bani, iar românul a căzut de acord cu șefii clubului să plece acum, deși mai avea contract până în vară.

Ce face Marius Șumudică, după ce a fost dat afară de la Gaziantep

Echipa antrenată de Marius Șumudică a avut o singură înfrângere, în ultimele 4 luni, sâmbătă, scor 1-2 cu Sivasspor, iar situația s-a agravat la club. Românul a crut o mărire de salariu, deoarece echipa a avut cea mai bună performanță din istorie, sub bagheta sa, însă a primit o ”contraofertă” lipsită de repect, după cum chiar el a spus. Patronul i-a cerut să-i mișcoreze actualul salariu cu 10%, în contextul pandemiei de coronavirus și a crizei financiare. Șumudică nu a acceptat, fiind deja curtat de alte echipe.

”Drumurile noastre s-au despărțit astăzi, de comun acord. Marius Sumudica, care antrenează aici de un sezon și jumătate, pleacă astăzi. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de ce a făcut aici. Îi mulțumim și îi dorim succes în carieră”, se notează în comunicatul prin care turcii anunţă despărţirea de Şumudică.

Ce face Marius Sumudica, dupa ce a fost dat afara de la Gaziantep
Ce face Marius Sumudica, dupa ce a fost dat afara de la Gaziantep

”Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!”

Ieri, patronul lui Gaziantep spunea că nu este lipsă de respect propunerea pe care i-a făcut-o, în condițiile în care echipe mult mai mari au făcut același lucru.

”Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, iar el ne-a cerut 1,9 milioane cu tot cu bonusuri. I-am spus despre situația actuală, și la Barcelona și Galatasaray s-au tăiat salariile, l-am rugat pentru o reducere de zece procente. Unde-i lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. Ne susținem antrenorul, îl respectăm, dar explicațiile sunt greșite. Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur și câștigă meciurile! Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!”, a declarat Buyukekşi.

Ce salariu avea Șumudică la Gaziantep

De cealaltă parte, Marius Șumudică a spus exact ce salariu îi plăteau turcii. ”Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea. Și apoi, președintele vine și-mi spune că dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu și pentru mine? Eu așa nu pot lucra, am refuzat oferta și am plecat. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se știe, de 600.000 de euro”, a fost anunţul lui Şumudică.

Marius Șumudică este deja curtat de șeicii de la Al Shabab, care îi promit un contract mult mai avantajos decât în Turcia. Românul a mai antrenat echipa din Arabia Saudită și în anul 2019 și se pare că va semna un nou contract cu ei, în zilele următoare, potrivit Playsport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI